Nejhorší poločas za celý podzim

Václav Kotal a Jozef Weber hodnotí nedělní loučení s fotbalovým podzimem.

Nejhorší poločas za celý podzim

Oběma týmům šlo v neděli v Ďolíčku o hodně a trenér Brna Václav Kotal si všiml, že to ovlivnilo jejich výkon na hřišti. „Už vzhledem k předchozím výsledkům se dalo očekávat, že utkání bude nervózní. Nám se povedl vstup, v prvním poločase jsme hru kontrolovali a dali vedoucí branku,“ chválil trenér Brna. Po přestávce se ale situace otočila. „Přestože jsme se říkali, že v tom výkonu musíme pokračovat, absolutně jsme nezvládli nástup do druhého poločasu. Vlastními chybami jsme se dostali pod tlak a vyvrcholilo to penaltou.“ Se ziskem bodu byl ale Kotal spokojen. „V tuto chvíli je pro nás důležitější, než bod z Edenu, protože díky němu máme s Bohemkou lepší vzájemné zápasy,“ připomněl trenér Brna jedno z kritérií rozhodující o konečném umístění v tabulce.

Trenér Bohemky Jozef Weber by o prvním poločase nejradši nemluvil. „Podali jsme velice špatný výkon. Možná nejhorší na podzim. Bylo tam moc strachu, málo kvality, vášně a nevím, čeho všeho ještě,“ nacházel nedostatky trenér Bohemians, který také o přestávce sáhl ke dvěma změnám v sestavě. „Trochu jsme to prostřídali a malinko se zvedli. Spíše ale díky silovému pojetí, kdy jsme spoustu míčů nákopávali. Nějaké větší šance jsme, až na penaltu a závěrečnou šanci Klavíka, neměli. Spíš to byly silové souboje. Brno tu zaslouženě získalo bod a my jsme si za dnešní výkon vítězství ani nezasloužili. Výsledek sice odpovídá, ale z výkonu jsem hodně zklamaný,“ zhodnotil Jozef Weber.

Obou trenérů se také novináři zeptali, jak hru ovlivnila neplánovaná přestávka způsobená zásahem policie v sektoru neukázněných brněnských fanoušků. „Nám to spíše pomohlo. V kabině jsme se srovnali a nakonec utkání dohráli se ziskem bodu,“ odpověděl jako první Kotal. „Pro nás to bylo složitější,“ opáčil Jozef Weber. „Zrovna jsme dali vyrovnávací branku a v tu chvíli dokážou naši fanoušci vytvořit bouřlivou atmosféru. Ke kvalitě utkání to rozhodně nepřispělo.“ Na obou lavičkách ale nebyl dostatek informací o důvodu přerušení. „Bylo nám řečeno, že je to na pokyn policie, ale nevěděli jsme proč. Neměli jsme informace, co se děje,“ prohlásil Kotal za všechny aktéry utkání.

Po posledním podzimním kole také nadešel čas krátce zhodnotit šestnáct podzimních kol. „Všichni jsme od podzimu čekali víc, já tedy rozhodně,“ svěřil se Jozef Weber. „Věřil jsem, že získáme víc bodů. Po tom nedobrém rozjezdu jsme se mohli některým týmům vyrovnat, ale chyběla nám kvalita. V některých utkáních jsme měli spoustu šancí. Když je mužstvo promění, tak ta sezona může být hezká, ale když je neproměníme, tak nás to tahalo dolů. Víme to, bylo by nefér ten stav nepojmenovat. Cítím za to odpovědnost. Mužstvo jsme skládali v podmínkách, jaké jsou, věděli jsme, do čeho jdeme a z toho pohledu je to pro mě zklamání,“ nastínil hlavní náplň práce do zimní přestávky trenér Bohemky Jozef Weber.