Dorostenci třetí na memoriálu Dr. Jíry

Turnaj ovládla Sparta, Klokan Bláha byl zvolen nejlepším hráčem.

Dorostenci třetí na memoriálu Dr. Jíry

Již podvaadvacáté uspořádala Bohemka memoriál nejvýznamnějšího funkcionáře ve své historii – Dr. Václava Jíry. O pohár Pražské Energetiky se kromě Bohemky utkalo dalších 5 mužstev dorostenců do devatenácti let.

Mladí Klokani měli v pátek ráno raketový start. Po šesti minutách vedli nad Duklou 2:0. Poté jim ale zvlhlo palivo, lacinými chybami se o slibně rozehraný zápas připravili a prohráli 2:7. Do druhého zápasu jakoby nastoupila jiná Bohemka. Petr Dočekal, hrající v prvním zápase netradičně v poli, se přesunul na svou obvyklou pozici do branky, ve hře ubylo chyb a zelenobílí naopak trestali chyby v rozehrávce soupeře. Výsledkem bylo vítězství 5:1.

V programu hráčů trenéra Jaroslava Köstla následovala dvě utkání s pražskými „S“. V tom prvním Klokani statečně vzdorovali, přesto prohráli konečným skóre 8:4. Proti Slávii ale mladíci ukázali bojovné srdce. Sešívaní šli rychle do vedení a postupně si vybojovali až čtyřgólový náskok. Od stavu 1:5 už se ale prosazovali pouze hráči ze západních Vršovic a brankou v poslední minutě nepříznivý stav srovnali.

V posledním střetnutí si Bohemka poradila s Meteorem a čekala na výsledky ostatních zápasů, které rozhodly o konečném umístění. Turnajem suverénně prošla Sparta, která nezaváhala ani v jednom zápase. Druhé místo si výhrou v utkání s Duklou vybojovali Slávisté, pořádající Bohemians skončili třetí.

Jméno jednoho z Klokanů se objevilo i mezi individuálními cenami. Nejlepším hráčem turnaje se podle hlasování trenérů stal Dan Bláha. O titul krále střelců se podělili Jan Beneš z Dukly a Sparťan Aleksandar Kitanovič, oba s osmi zásahy. Nejlepším brankářem se stal další Sparťan Vojtěch Vorel. 

Vedle sportovního zápolení přispěl turnaj i k dobré věci. Ještě před vyhlášením věnovala mládež Bohemky šek na 20 000 korun občanskému sdružení Sluneční paprsek, které pomáhá dětem s hemato-onkologickým onemocněním.

Konečné pořadí:
1. AC Sparta Praha
2. SK Slavia Praha
3. Bohemians Praha 1905
4. FK Teplice
5. FK Dukla Praha
6. FK Meteor Praha VIII