Stříbrná u13 na mezinárodním halovém turnaji v Bílovci

V semifinále zdolala Sturm Graz a ve finále nestačila na Baník Ostrava.

Stříbrná u13 na mezinárodním halovém turnaji v Bílovci

Před vánoční pauzou se u13 zúčastnila již 20.ročníku mezinárodního turnaje v Bílovci. Svojí prezentací, výkonem i konečným umístěním završila své fungování ve druhé polovině roku 2013. Nezbývá, než si přát, aby jsme v nastoleném trendu pokračovali i v roce následujícím a zažili spousty emočně radostných momentů, jako třeba na tomto turnaji Smajlíci ke stažení: Emoce: Radost

kompletní info k turnaji: http://sskbilovec.cz/vanocni-turnaj-2013/

sestava:  Zvoníček- Musil, Nejeschleba, Vaněk, Čakurda, Pejša, Gelashvili, Dostál, Šumilov, Štěpánek J., Turek

statistika:  Čakurda 6+4, Pejša 3+4, Vaněk 4+3, Musil 2+3, Turek 6+4, Štěpánek J. 0+3, Dostál 1+4, Šumilov 2+1, Nejeschleba 0+2, Gelashvili 3+1


SFC Opava  5:3  Turek 2, Musil, Vaněk, Čakurda

Tradičně rozpačitý vstup do turnaje se nekonal. Soupeře jsme přehrávali a o přijatelné skóre pro Opavu se postarala zbrklá finální fáze a dva námi „darované“ góly.

MFK Karviná  5:4  Turek 2, Čakurda 2, Pejša

Z pohledu dotahování a otáčení skóre velmi složité utkání. Z tohoto důvodu cenné vítězství, ale opět se nám nepodařil solidní herní projev přetavit v „pohodověji“ zvládnutý zápas.

FC Baník Ostrava  2:2  Gelashvili, Musil

Vyrovnaný duel se stříbrným medailistou halové republiky.Opět jsme dvakrát dotahovali a opět po gólech, kdy přívlastek laciný, je hodně laciný! Obětavý výkon vyvrcholil ubráněným oslabením a opět jsme si ukázali, že máme na mety nejvyšší.   

OFS Nový Jičín  5:2  Vaněk 2, Šumilov, Dostál, Gelashvili

Ideální protivník pro sobotní rozjezd. Zápas jsme měli herně i výsledkově pod kontrolou, ale o spokojenosti nemůže být řeč. Velkým zklamáním byly některé individuální výkony, které zůstaly daleko za očekáváním Smajlíci ke stažení: Emoce: Vztek

Spišská Nová Ves  3:0  Pejša, Čakurda, Šumilov

Za celé dvaceti minutové utkání si vybavuji snad jen jedinou šanci soupeře. Tak dominantní roli jsme v tomto zápase hráli. Co nám ale jak si nedocházelo bylo, že se hraje taky na góly Smajlíci ke stažení: Emoce: Překvapení

MFK Košice  1:3  Turek

Dramatický zápas v bouřlivé atmosféře, který se nehraje často. Je důležité získávat zkušenosti tohoto druhu pro další růst. A jelikož teď vůbec o nic nešlo, není to i přes porážku na škodu ….

Opolski ZPN  5:1  Čakurda 2, Turek, Vaněk, Gelashvili

Utkání kdo z koho, jsme zvládli velmi dobře. Nedovolili jsme soupeři a především jejich snajprovi (a asi i nejlepšímu hráči turnaje) tolik příležitostí ke skórování, jak by si přál. Když se lámal chleba, tak nás podržel brankář Zvoníček a jelikož jsme trestali nejen z brejků, byl závěr zápasu poklidnější, než jsme očekávali. A pak bylo velmi příjemné sledovat tu radost po závěrečném hvizdu.

Sturm Graz  1:0  Pejša

S největším favoritem turnaje jsme v prvních pěti minutách odolávali jen díky výborným zákrokům brankáře Zvoníčka. Postupně se hra vyrovnávala, byli jsme smělejší a smělejší a po vedoucí brance i chvílemi lepším týmem. Po tom pasivním a ustrašeném vstupu to byl ale velmi dobrý výkon celého týmu, se zaslouženou třešinkou na dortu v podobě postupu!

FC Baník Ostrava  0:3

Jednoznačná triumf Baníku po výkonu, kdy nás k ničemu nepustil. Naopak od nás bojácný projev v jednom z nejslabších představení na turnaji. Přechod od branky nefungoval, již to vše bylo pomalé a v nekvalitě a druhá branka po chybné rozehrávce nás odsoudila do role sparringu. Vyzdvihnout ale musím Lukáše Musila, protože to, co předvedl ve finále a vůbec po celý turnaj, zaslouží vyzdvihnout.