Ivan Lietava první zimní posilou

Do Bohemky přestupuje zkušený útočník Ivan Lietava.

Ivan Lietava první zimní posilou

Klokani ohlásili hned v první den zimní přípravy příchod vysokého slovenského útočníka. Ivan Lietava má za sebou působení ve slovenských klubech Spartak Trnava, AS Trenčín, Dukla Bánská Bystrica a MŠK Žilina. V letech 2008 – 2011 působil v tureckých klubech Denizlispor a Konyaspor, půl roku hrál i v ukrajinském klubu Vorskla Poltava, kde se potkal s Dmytrem Jeremenkem, který do Vršovic přišel v září minulého roku. V Čechách dříve hrával v Dukle Praha a naposledy v Sigmě Olomouc. V sezoně 2011/12 se stal s 11 zásahy jedním z nejlepších střelců Gambrinus ligy.

Jak jsme již avizovali, hledali jsme koncového hráče a věříme, že Ivan tyto předpoklady splňuje,“ řekl pro klubové webové stránky trenér Bohemians Jozef Weber.

Komunikace mezi Sigmou a Bohemkou probíhala již delší dobu a dnes se podařilo splnit poslední domluvený požadavek. Lietava se již podrobil zdravotní prohlídce u klubového lékaře a podepsal ve Vršovicích smlouvu na rok a půl s následnou opcí. Nastupovat bude v dresu s číslem 9.

Naším cílem je přivést produktivní hráče, kteří by zhodnotili úsilí celého týmu. Věříme, že Ivan pro nás takovým hráčem bude,“ okomentoval aktuální informaci sportovní ředitel Tomáš Požár. Lietava se do tréninkového procesu zapojí již zítra dopoledne.

Měl jsi i více nabídek, co rozhodlo, že jsi přestoupil do Bohemky?
Ze strany Bohemians se jednalo o rychlé a korektní jednání. A když mi zavolal trenér Weber, tak jsme se domluvili a já se rozhodl jít do Bohemky.

Budou se od Tebe očekávat především góly.
Není to vždy jenom o jednom hráči, ale já udělám vše proto, abych ty góly dával. Věřím, že Bohemka v první lize zůstane.

Prahu znáš již ze svého působení z Dukly, dokážeš se zde zorientovat? A už sis našel bydlení?
V centru se vyznám, ale že bych měl jet do Strašnic, tak to asi ne (smích). V současné době se se svojí přítelkyní porozhlížíme po nějakém bydlení. Čekáme totiž miminko, takže to chceme mít vyřešené co nejdříve.