Druhým soupeřem Gaz Metan

V Turecku sehrají Klokani zápas s rumunským celkem.

Druhým soupeřem Gaz Metan

Po včerejším potvrzení prvního „tureckého“ soupeře dnes Bohemians zveřejňují další mužstvo, se kterým se utkají na únorovém herním soustředění. V úterý 4. února se střetnou s rumunským celkem CS Gaz Metan Mediaş.

Při pohledu na tabulku nejvyšší rumunské soutěže nalezneme Gaz Metan na osmém místě s nepatrnou ztrátou na Kluž a Vaslui, známé rumunské celky. Ztráta na Dinamo Bukurešť a Steaua Bukurešť je již výraznější. V loňské sezoně se mužstvo umístilo na desáté příčce, ovšem nejúspěšnější sezona pro klub byla 2010/11, když v rumunské lize skončil Metan na sedmém místě. Klub byl založen roku 1924 a hraje na stadionu Stadionul Municipal Gaz Metan, který má necelých osm tisíc míst k sezení.

V sezoně 2011/12 hrál klub dokonce předkola Evropské ligy a jen jedna vstřelená branka ho dělila od účasti v základní skupině. Ve druhém předkole vyřadil Metan těsně finský KuPS Kuopio (0:1, 2:0) a v následujícím třetím předkole si poradil taktéž těsně i s německou Mohučí (1. FSV Mainz 05), když postoupil do dalších vyřazovacích bojů až po závěrečném penaltovém rozstřelu (1:1, 1:1 – 4:3 po penaltách). Ve čtvrtém předkole byla již nad síly Metanu rakouská Austria Vídeň. Venku prohrál rumunský celek 1:3 a doma zvítězil 1:0. Jedna jediná vstřelená branka ho tedy dělila od účasti v základní skupině Evropské ligy. Ve stejné sezoně se klub dostal až do semifinále Rumunského poháru, kde ho vyřadil pozdější vítěz Dinamo Bukurešť.

Mezi nejvýraznější hráče Metanu patří v této sezoně Rumuni Ionuţ Buzean, Ciprian Petre a Alžíran Aymen Tahar. Nejlepšími střelci jsou Angličan Jordan Robertson a Rumun Florin Dan. Letošní brankářskou jedničkou je třiatřicetiletý Čech Miloš Buchta.