Na úvod přípravy výhra nad Vltavínem

Klokani si poradili s druholigovým soupeřem

Na úvod přípravy výhra nad Vltavínem

Po osmi dnech zimní přípravy nastoupila Bohemka do prvního utkání proti holešovickému celku Loko Vltavín, který figuruje po podzimní části na posledním místě Fotbalové národní ligy. Trenér Weber poslal do každého z poločasů odlišnou sestavu a na hřišti se objevila i nová posila v útočných řadách Ivan Lietava. Divákům se také představili testovaný útočník Matvej Bobal a obránce Miloš Brezinský.

Od úvodu měli Klokani navrch. Nejdříve protáhl kapitán Jindřišek z trestného kopu brankáře Čabu a o chvilku později mířil Bobal v dobré pozici nad branku. Do vedení šla Bohemka v 10. minutě po standardní situaci. Na centr Hory z pravé strany si naběhl Krch a hlavou prodloužil míč k zadní tyči. Vltavín postupně začal vytahovat růžky a začal hrozit před naší brankou.

Po dvaceti minutách se soupeř dožadoval pokutového kopu za hru rukou, ale píšťalka rozhodčího Lercha zůstala němá. V dalších šancích zelenobílých se objevil Orolín, který však nemířil přesně a brankáře Čabu nepřekonal ani z úhlu Klavík. V dalších minutách přišly velké příležitosti soupeře. Nejdříve Gabriš reflexivně vychytal Matějku a o pár chvil později včasným vyběhnutím zlikvidoval i šanci Pečeni. 

V závěrečných minutách prvního dějství se pokoušel soupeř vyrovnat, ale Cseh zastoupil Gabriše na brankové čáře.

Do druhého poločasu vyslal trenér Weber osm čerstvých hráčů, ale aktivita v prvních minutách příliš nevzrostla. Brankáře Berkovce protáhl střelou Mařík, ale nakonec mířil těsně vedle. Na druhé straně se předvedl poprvé Lietava, ovšem jeho pokus z 25 metrů šel nad branku. 

V 61. minutě si ovšem čerstvá posila útočných řad Bohemians spravila chuť. Lietava převzal míč na středu hřiště, dokázal jej podržet a levou nohou rozvlnil síť. Rázem byli Klokani opět aktivnějším týmem a začali si vytvářet i více šanci. Například po rohovém kopu Rady mířil Bartek hlavou pouze do břevna. 

Po sedmdesáti minutách hry mohl Lietava přidat svoji druhou branku, avšak jeho pokus hlavou vyrazil připravený Ondřej Pávek. Deset minut před koncem utkání zkoušel štěstí dalekonosným pokusem Hora, střelu na levou ruku však brankář vytěsnil. Bohemka se přeci jen prosadila a přidala třetí branku. Po následném rozehraném rohovém kopu se trefil podruhé v utkání Daniel Krch. 

Poslední příležitost měl opět Hora, kterého efektně patou uvolnil Lietava. Hora si na Pávka nepřišel a neuspěl ani Orolín s dorážkou. Střetnutí tak skončilo výhrou Klokanů 3:0.

V dalším utkání se Klokani představí opět na umělé trávě v Edenu, kde se ve středu 15. ledna od 13 hodin utkají v rámci Tipsport ligy se Slovanem Liberec.