S Libercem remíza

V Edenu skončil zápas se Slovanem nerozhodně 2:2.

S Libercem remíza

Středeční soupeře čekal v rámci Tipsport ligy první zápas, pro Slovan to bylo dokonce první utkání v tomto roce, do kterého naskočil v plné síle. Za Bohemku nastoupil poprvé na pozici pravého obránce i hostující Lukáš Pauschek a odehrál celý zápas. Devadesát minut odchytal i Martin Berkovec a v poli odehráli Daniel Krch, Jakub Rada a Ivan Lietava.

Do první nebezpečné akce se dostal v sedmé minutě Hora, ale brankáře Kováře tváří v tvář nepřekonal. Z dorážky se akrobaticky neprosadil ani Bartek, i když liberecký brankář měl plné ruce práce. Poté musel Kovář z důvodu lehčího zranění odstoupit a v brance ho nahradil Hroššo. A hned při první akci byl překonán, to když měl v patnácté minutě Hora nabito již ostrými a po kolmé přihrávce Rady svým prvním gólem v zelenobílém dresu poslal Klokany do vedení.

Bohemka působila jistěji a Slovan přehrávala. Zlom nastal ovšem ke konci první pětačtyřicetiminutovky, kdy se hra začala postupně vyrovnávat. Nejprve Berkovec vychytal nebezpečného Rabušice, ale ve 37. minutě se již Hušek dokázal prosadit. Odražený míč poslal liberecký středopolař přímo do rohu branky a vyrovnal.

Klokani ovšem mohli ještě v první půli vstřelit vedoucí branku. Pět minut před koncem se ve slibné příležitosti objevil Lietava, dorážející Hora trefil bohužel jen brankovou konstrukci. I proto skončil poločas 1:1.

Hned na začátku druhé půle se po prodlouženém rohovém kopu trefil hlavou Sackey a dokázal otočit skóre středečního duelu. Liberec byl poté aktivnější. Kolár v 63. minutě našel hlavičkou jen Berkovce, Sackey z dálky mířil o deset minut později také jen do bohemáckého brankáře.

Až se v 81. minutě prosadil z nenápadné akce Lietava. Na levé straně vyslal Kalina dopředu mladého Artemuka, který našel na zadní tyčce levačkou zcela volného Lietavu a ten se dokázal hlavou prosadit. I když se Hroššo snažil míč vyrazit, neměl proti dobře umístěné hlavičce šanci.

Do tabulky Tipsport ligy si Klokani tedy připsali první bod a další zápas je čeká již v sobotu od 15. hodiny proti Dynamu České Budějovice. Utkání se odehraje na stejném místě, tedy v tréninkovém areálu v Edenu. Vstupné je 50 Kč, studenti a důchodci budou platit 30 Kč a děti mají vstup zdarma.