Jednání o budoucnosti Ďolíčku pokračují

Zastupitelstvo Prahy 10 by mohlo o majetkovém vstupu jednat již 10. února.

Jednání o budoucnosti Ďolíčku pokračují

Hektické letní týdny, kdy v rekordním čase proběhla proměna Ďolíčku pro potřeby nejvyšší fotbalové soutěže, má jistě řada fanoušků ještě v paměti a nový trávník nám je připomínal celý podzim. Zjednodušený pohled by mohl svádět k pocitu, že Bohemka je definitivně zpět na svém tradičním stadionu a můžeme se věnovat jiným tématům.

Ovšem jednání ve věci vlastnických změn Ďolíčku nadále probíhají a nejsou stále dotažena do konce. Především díky aktivitě zastupitelů z hnutí Desítka pro domácí, kteří na radnici Prahy 10 zastupují mj. i zájmy fanoušků vršovických fotbalových klubů, usiluje radnice o převzetí Ďolíčku do majetku města, potencionální modernizaci a následný provoz pro potřeby prvoligové kopané. Od prosince 2011 se stal stadion Bohemky pravidelným tématem na radnici Prahy 10 a po několika obratech v jednáních s majiteli se složitý proces snad blíží k svému závěru.

Poslední týdny spolu pravidelně jednají všechny zainteresované strany a vzniká kompletní souhrn podkladů pro potřeby zastupitelstva Prahy 10. Jak zaznělo v polovině října od nového starosty Mgr. Zoufalíka a zástupců Desítky pro domácí bylo nutné nechat připravit nový znalecký posudek, ve kterém budou zohledněny poslední investice a radnice Prahy 10 si nechce uzavřít všechny možnosti převzetí stadionu, ve hře je jak směna pozemků, tak odkup. Pokud se podaří naplnit plánovaný harmonogram, mohl by se Ďolíček a jeho další budoucnost dostat na program jednání zastupitelstva Prahy 10 již za necelý měsíc, konkrétně 10. února. Stejně jako při minulých projednáváních čeká zastupitele z řad Desítky pro domácí úkol obhájit převzetí Ďolíčku městem před kritiky tohoto kroku.

Svůj prostor na zasedáních zastupitelstva dostávají i občané Prahy 10 (nejen oni) a fanoušci Bohemky by měli v nejbližších dnech pozorně sledovat webové stránky a sociální sítě, zda se Ďolíček dostane do programu již v polovině února. Osobní účastí na jednání zastupitelstva pak můžete vyjádřit podporu budoucnosti Ďolíčku jako městského stadionu Prahy 10.