Bohemka přehrála Pardubice a postoupila

Klokani zvítězili rozdílem čtyř branek.

Bohemka přehrála Pardubice a postoupila

K poslednímu utkání v základní skupině Tipsport ligy nastoupili Klokani proti Pardubicím a v případě výhry se mohli těšit na páteční semifinále v Berouně. Do utkání zasáhly obě nové akvizice z litevského Žalgirisu, na levém kraji obrany Vaitkunas a ve středu zálohy jeho krajan Kuklys.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a hrálo se převážně mezi vápny. V první vážnější šanci se objevil Bartek po vysunutí Vaitkunase, mířil ale pouze do pravé tyče. Hosté kontrovali v 17. minutě, kdy pravý záložník Kim se dvakrát pokoušel o nebezpečné zakončení, ale jeho šance zneškodnil Berkovec. Ve 25. minutě se už skóre měnilo. Kuklys se protáhl po levé straně, předložil míč Jeremenkovi a ten už neměl žádný problém ho dopravit do sítě.

Srovnat mohl o tři minuty později Hundák, ale centr Jeřábka z blízkosti pouze promáchl. A tak ke slovu přišli opět zelenobílí. Nejdříve ještě Kuklys hlavičkoval těsně nad, ale vzápětí se po šikovném vysunutí tohoto Litevce probil obranou Lietava a již počtvrté v řadě se prosadil. Přidat další branku mohl hned v další minutě, jeho voleji z hranice vápna však scházelo pár centimetrů.

Skvělou patnáctiminutovku zakončil agilní Kuklys, když proměnil Bartkovu zpětnou přihrávku chytrou střelou k bližší tyči. A jelikož v závěru první půle Berkovec zlikvidoval po závaru i šance Hundáka s Fikejsem, šlo se do šaten za stavu 3:0 pro Klokany.

Do druhé půle vyslali oba trenéři čerstvé síly a hra se více vyrovnala. Ovšem i tak byli Klokani lepším týmem, nejdříve pálil Kalina z dobré pozice vysoko nad, později po Moravcově centru Neradova hlavička lízala horní konstrukci Ptáčkovy branky.

Z ojedinělé šance v 76. minutě mohl snížit pardubický Klátil, ale jeho pokus skončil na břevně. Ačkoliv Horova hlavička šla těsně pravé tyče, navýšení stavu se fanoušci dočkali v 81. minutě brankou Artemuka, který se trefil poprvé v dospělém zelenobílém dresu. A když čtyři minuty před koncem Klavík neproměnil podobně jako Hora, skončilo utkání jasným výsledkem 4:0 pro Klokany.

Zelenobílí tak vyhráli skupinu A a mohou se těšit na páteční semifinále od 12:00 v Berouně s dalším pražským celkem, Duklou Praha.