Erich Brabec se zapojil do přípravy

Zkušený obránce již dnes trénoval s Klokany.

Erich Brabec se zapojil do přípravy

Šestatřicetiletý zkušený obránce se vrací zpět do České republiky. Ve čtvrtek se zapojil s Bohemians do přípravy a s největší pravděpodobností naskočí i do semifinálového duelu Tipsport ligy proti Dukle.

Brabec se do velkého fotbalu dostal přes Dynamo České Budějovice. Nejvíce na sebe ovšem upozornil v Drnovicích, kdy poté přestoupil do věhlasného ruského klubu Dynamo Moskva. Poté hrál ve Vladikavkazu, tureckém Kayserisporu a přes krátká působení v Rakousku a Švýcarsku se dostal až do Slavie, kde získal dva mistrovské tituly. Jeho další turecké působení v Ankarasporu, respektive v Ankaragücü bohužel nevyšlo a při návratu domů přestoupil do Sparty Praha, kde taktéž získal mistrovský titul. Jeho poslední působiště bylo v předním slovenském klubu FK Senica, kde se nyní v zimě dohodl na ukončení angažmá.

Přes několik nabídek z české ligy se ve čtvrtek zapojil do přípravy trenéra Bohemians Jozefa Webera. Klokany nyní čeká v pátek semifinálové střetnutí v rámci Zimní Tipsport ligy v Berouně, kde narazí na pražskou Duklu a je dosti pravděpodobné, že Erich Brabec již oblékne zelenobílý dres.

S hráčem jsme domluveni a dnes se k nám připojil do přípravy,“ potvrdil pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Požár.

Zbývá dořešit jen formality se slovenskou stranou,“ naznačil Erich Brabec, že po dokončení jednání v Senici mu již nic nebude bránit k příchodu do Vršovic.