Bohemka postoupila do finále

Klokani výsledkově zvládli zápas s Duklou a v sobotu si zahrají finále (aktualizace).

Bohemka postoupila do finále

Bohemka nastoupila v semifinále Tipsport ligy s Erichem Brabcem v sestavě a již od začátku se pro Klokany utkání vyvíjelo příznivě. Ve třetí minutě to zkoušel zpoza vápna Kuklys, gólman Rada byl ovšem na správném místě. Stejný hráč se dostával ve 14. minutě do slibně se vyvíjející šance, byl ale před vápnem sražen. Zahrání přímého kopu si vzal na starost kapitán Jindřišek a střela se mu nemohla podařit lépe. Míč poslal přímo do růžku branky a Bohemka šla do vedení.

V půlce prvního poločasu byli hráči Bohemians aktivní, ovšem postupně začali ztrácet míče v záloze a Dukla se tlačila čím dál častěji k vápnu Bohemky. Obrana ale všechny nájezdy zvládla a nedovolila dukelským hráčům skórovat. Poločasové vedení tak zelenobílí uhájili.

Minutu po rozehrání druhé půle poslal z pravé strany centr Pauschek na Kuklyse, který z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě a rázem vedla Bohemka již 2:0. V ten moment působili Klokani velmi dynamicky a vypracovávali si i další gólové příležitosti.

V 56. minutě poslal z hranice velkého vápna Jeremenko míč těsně nad brankovou konstrukci. O minutu později si opět Jeremenko vytvořil u vápna místo a nadýchaným centrem našel úplně volného Lietavu. Ivan krásnou hlavičkou poslal míč do protipohybu Rady, ten ale včasným skokem brance zabránil. Bohužel ani do třetice se neprosadil Jeremenko. Centr Bartka ze 78. minuty nadzvedl pouze do břevna, Klavíkova dorážka již brankáře neohrozila.

Dukla se po střídání začala stávat nebezpečnější. Deset minut před koncem využil zmatku ve vápně střídající Ouedraogo a střelou pod břevno snížil z pohledu Dukly na 1:2. V 84. minutě se po hezké akci objevil v příležitosti Kalouda, branku ale netrefil.

Bohemka tak po vítězství 2:1 postoupila do finále Tipsport ligy a v sobotu od 14 hodin si zahraje proti Baníku Ostrava o prvenství v tomto zimním přípravném turnaji. Naposledy vyhráli Klokani Tipsport ligu v prvním ročníku turnaje v roce 1998.