Kuklys a Vaitkunas rozšířili prvoligový kádr

Litevští reprezentanti se dnes opět připojili k A týmu Bohemians.

Kuklys a Vaitkunas rozšířili prvoligový kádr

V rámci týdenní zkoušky se předvedli litevští hráči Mantas Kuklys a Egidijus Vaitkunas v dobrém světle a představenstvo klubu v pondělí odsouhlasilo návrh trenéra Jozefa Webera a sportovního ředitele Tomáše Požára k zapojení obou těchto hráčů do jarního kádru A mužstva.

O navázání spolupráce s litevským mistrem ligy Žalgirisem Vilnius jsme vás informovali již 20. ledna článkem na Virtuálním Ďolíčku. S tímto zelenobílým klubem tedy došlo k dohodě ohledně působení obou litevských reprezentantů v průběhu jarní části Gambrinus ligy v našem klubu. „Kdyby se jejich transfer povedl dotáhnout do konce, dopadlo by posílení mužstva ještě lépe, než jsem čekal,“ přiznal po sobotním finále Tipsport ligy trenér Weber. Nakonec to přesně takto i dopadlo a při středečním poledni to v Ďolíčku za účasti místopředsedy představenstva Vladislava Suchého, ředitele klubu Ladislava Valáška a sportovního ředitele Tomáše Požára hráči Kuklys s Vaitkunasem stvrdili svými podpisy.

Mantas Kuklys, který bude nosit na zádech číslo 10, dokázal během tří zápasů v Tipsport lize vstřelit dvě branky, na dvě přihrát a po faulu na něj se z přímého kopu trefil Jindřišek. „Kuklys je středovým hráčem, na němž se mi líbí jeho hlad po gólech. Umí se dostat do šestnáctky i do zakončení, kolem vápna je nebezpečný, i gól už dal. Takového fotbalistu jsme potřebovali,“ zhodnotil v krátkosti dosavadní působení gólového středopolaře trenér Weber.

Egidijus Vaitkunas dokázal, že ve vysokém tempu zvládne odehrát zápas na levém i pravém kraji obrany. Na jaře bude nastupovat s číslem 18. „Vaitkunas je rychlý, dynamický fotbalista schopný nastupovat na kraji obrany i středové řady, kam hráče potřebujeme,“ řekl trenér.

Oba Litevci se zkušenostmi z Evropské ligy odletí v sobotu s mužstvem na zimní soustředění do Turecka. Celá nominace se zveřejní na Virtuálním Ďolíčku v pátek.