Bohemka prohrála s CS Gaz Metan Mediaş

Klokani podlehli na úvod soustředění rumunskému soupeři.

Bohemka prohrála s CS Gaz Metan Mediaş

Rumunský celek využil v 9. minutě nedorozumění mezi Brabcem a Berkovcem a lobem se dostal do vedení. Další příležitost soupeře skončila vedle. První poločas byl v poli vyrovnaný a ani jeden celek se do větších šancí nedostal. Klokany několikrát zastavil praporek asistenta rozhodčího kvůli ofsajdu. Ve 23. minutě pálil Rada, ale na brankáře si nepřišel. 

Do druhé půle poslal trenér Weber na hřiště čtyři nové hráče. Nastoupili Moravec, Cseh, Vaitkunas a Nerad. Hřiště naopak opustili Pauschek, Šmíd, Jeremenko a Rada.

Bohemka vstoupila do druhé půle aktivněji. Nejdříve sice uviděl Kuklys v 53. minutě žlutou kartu, ale o minutu později střílel Jindřišek, mezi tyče však nezamířil. Dále zkoušel střelecké štěstí Moravec, jeho pokus šel ale nad branku.

Klokani zatlačili soupeře do defenzivy, a ten se tak musel spoléhat pouze na rychlé brejky. Postupně se neprosadili agilní Moravec, ani Lietava. Ani v 81. minutě Bohemka soupeřova brankáře nepřekonala. Znovu Moravec našel znovu Lietavu, ale toho skvělým zákrokem vychytal český golman Buchta. Vzápětí přihrával Klavík Bartkovi, také on však branku nevsítil. Velký tlak zelenobílých ještě zesílil, ale gól ne a ne přijít, v nastavení nesrovnal ani hlavou Bartek.

Trenéru Weberovi se výrazně lépe hodnotil druhý poločas. "V prvním poločase jsme se nedokázali dostat k zakončení. To se se sice příliš nevedlo ani soupeři, ale tomu jsme umožnili skórovat vlastní chybou. Po změně stran ožily oba naše kraje, hru jsme výrazně zrychlili, vytvořili jsme si tlak a i množství šancí a je škoda, že jsme nedokázali alespoň srovnat."

Do zápasu nezasáhli zranění Hora a Artemuk

Další utkání Bohemka sehraje v pátek v 10:30 hodin českého času proti Krasnodaru.