Bohemka ztratila výhru až v závěru

Druhé utkání v Turecku s Krasnodarem skončilo remízou 2:2

Bohemka ztratila výhru až v závěru

Zápas se hrál v nádherném areálu Bellis v Beleku za ideálního počasí a řízení trojice polských rozhodčích. Trenér Weber tentokrát nechal na lavičce zkušené Brabce, Lietavu a Kalinu a šanci ukázat se dostali další hráči.

Bohemka začala výborně a už v osmé minutě se ujala vedení po akci Pauscheka a Hory, na jejímž konci byl suverénně zakončující Klavík - 0:1. Klokani nastoupili znovu ve žlutočerné kombinaci a byli aktivnějším a především nebezpečnějším týmem. Když se neujala střela Vaitkunase, ozvali se po půlhodině i "domácí", ale s nepříjemnou střelou z přímého kopu si Gabriš poradil a stálo při něm i štěstí, když se od jednoho z Klokanů otřel míč a skončil na břevně. Na konci poločasu ještě v dobré pozici hlavičkoval Hora po centru Vaitkunase jen do náručí ruského gólmana.

Po změně stran se tempo hry ještě zvýšilo a Bohemka si vytvářela další šance. Vedle pálil střídající Kuklys, vzápětí Šmíd jen těsně nedosáhl na míč putující malým vápnem a po zákroku na Klavíka se asi měla pískat penalta. Výbornou fázi zápasu nakonec přece jen zakončil druhý gól. V 70. minutě vypíchl míč na polovině hřiště Hora, upaloval na sám na branku, šikovně si obhodil gólmana a dopravil míč do prázdné branky - 0:2.

Stejný hráč mohl zápas v 78. minutě definitivně rozhodnout, ale v dobré pozici nezamířil přesně. Bohužel za minutu nato si perfektně zpracoval míč hráč tmavé pleti v zeleném dresu Krasnodaru, jeho střelu ještě Gabriš vyrazil, ale na dorážku Chubulova neměl nárok - 1:2.

Krasnodar v závěru poslal do hry velmi kvalitní hráče a Bohemku zatlačil do obrany a ta nakonec kapitulovala ve druhé minutě nastavení. Na míč z trestného kopu si naběhl na přední tyč Melgarejo a hlavou srovnal na konečných 2:2.

Hodnocení trenéra Webera: Na velmi dobrém terénu velmi dobrý zápas s kvalitním soupeřem. Škoda, že jsme v samém závěru přišli o výhru, je mi tak kluků líto, protože si ji za dnešní výkon zasloužili. Chtěli jsme vyhrát, ale těší mě především předvedený výkon. Ve druhé půli jsme nedotáhli některé slibné akce, které měly skončit brankou. Dnes dostali šanci další hráči kádru, do hry zatím nezasáhl jen zraněný Artemuk, síly rozložíme i v posledním utkání s Kapošvárem.