Generálku Klokani zvládli

Poslední zápas před mistrovským utkáním hráči Bohemky jasně ovládli 3:0.

Generálku Klokani zvládli

Generálka hraná v Ďolíčku nabídla fanouškům pražské derby. Zatímco pro Bohemku to byla ostrá zkouška, Viktoriáni mají před sebou ještě nejméně čtyři utkání a tak na jejich lavičku usedlo celkem 10 náhradníků.

Začátek patřil hostům, ale s žádnou střelou neměl větší starosti brankář Berkovec. To domácí zahrozili poprvé v 11. minutě, kdy Vaitkunas našel centrem Horu, ten však z dobré pozice mířil hlavou těsně nad bránu.

Následující několikaminutovou šeď narušilo duo Litevců s Bartkem. Vaitkunas se prohnal po levé straně a přízemním centrem nabídl míč do vápna Kuklysovi. Přestože jeho snahu o zakončení stačila ještě zlikvidovat obrana hostí, na dotírajícího Bartka již nevyzrála. Záložník Bohemians se dostal jako první k odraženému míči, doslova ho „procedil“ přes obránce a v pádu zavěsil za bezmocného Holého.

Skvělou desetiminutovku završil druhým gólem. Nejdříve zkušeně předskočil útočníka Brabec, posunul na Radu, který už jen prostrčil uličkou míč Bartkovi. Jeho únik ovšem vyrazil Holý pouze ke Kuklysovi, s jehož přistrčením si už šestadvacetiletý záložník poradil a technickou střelou od tyče do brány navýšil náskok domácích.

V průběhu druhého poločasu trenéři vystřídali všechny hráče, které měli k dispozici, a na hře to bylo znát. Klokani ovládali hru a nedali soupeři mnoho šancí ke skórování. Jednu z nich měl Voltr, jeho křižná střela z rohu vápna však Berkovce nezaskočila.

To domácí byli v ofenzivě mnohem aktivnější. V 54. minutě špatně zareagovala obrana hostí na Bartkův centr, Kuklys se ocitl sám na malém vápně, hlavička, kterou vyslal, však jen těsně minula levou tyč. A když své pokusy nepřetavili v branku ani Lietava s Jindřiškem, využil svou druhou velkou šanci Hora.

Běžela 76. minuta a agilní Vaitkunas hledal do kombinace Klavíka, ten si ale nesl na zádech soupeře. Díky tomu odkryl prostor pro pas na Horu, který chytře přehodil vyběhnuvšího Holého a oslavil tak předběžně své narozeniny výstavní brankou.

Zpečetit výhru měl možnost tři minuty před koncem mladičký Nerad, jeho kombinace s Horou překvapila soupeře tak, že proběhl bez povšimnutí až před brankáře hostí, bohužel střela, kterou vypustil na bližší tyč, rozvlnila síť pouze zvenčí a tak utkání skončilo jasným vítězstvím Klokanů 3:0.