Bohemka odehrála v přípravě 11 zápasů

Z toho Klokani pouze dvakrát prohráli a vždy jen o jednu branku.

Bohemka odehrála v přípravě 11 zápasů

Svěřenci trenéra Jozefa Webera v letošní zimní přípravě odehráli celkem jedenáct zápasů, z toho pět v rámci Tipsport ligy, kterou nakonec vyhráli, a třikrát se utkali se zahraničním týmem na únorovém soustředění v Turecku. Tam také dvakrát prohráli 0:1 s rumunským celkem Gaz Metan Mediaş, respektive 1:2 s maďarským Kaposvári Rákóczi.

V posledním utkání před startem jarní části Gambrinus ligy porazili Klokani v Ďolíčku jednoznačně Viktorii Žižkov 3:0. Ještě výraznějším rozdílem skončilo poslední utkání ve skupině Tipsport ligy, když Bohemka vyhrála 4:0 nad druholigovým soupeřem z Pardubic. Bohemians zaznamenali celkem čtyři remízy. Nejdříve dvakrát na úvod zmiňované zimní ligy s Libercem 2:2 a s Budějovicemi taktéž stejným výsledkem a před odletem do Turecka s Varnsdorfem 1:1.

V průběhu zimní přípravy zasáhli do utkání i dva testovaní hráči, kteří ovšem neuspěli a ve Vršovicích nadále nepůsobí. Jedná se o obránce Miloše Brezinského a záložníka Matveje Bobala, kteří odehráli 45 minut v úvodním utkání s Loko Vltavínem. Do zápasů zasáhlo celkem 26 hráčů a 3 gólmani, Radek Šírl jakožto dlouhodobě zraněný hráč neodehrál ani minutu. Přípravu zakončili Klokani s celkovým skóre 22:11.

Nejvytíženějším hráčem se stal kapitán Bohemians Josef Jindřišek, který celkem odehrál 721 minut. Nejlepším střelcem přípravy se stal se 4 zásahy Ivan Lietava (v průměru 1 gól / 150 minut) a nejlépe nahrávajícím hráčem Mantas Kuklys (1 asistence / 129 minut). A jak vypadá nejideálnější sestava zimní přípravy 2014?

Sestava zimní přípravy 2014: Berkovec – Pauschek, Cseh, Šmíd, Vaitkunas – Bartek, Rada, Nerad, Jindřišek, Hora – Lietava.

Základní sestava z posledního utkání: Berkovec – Pauschek, Brabec, Šmíd, Vaitkunas – Hora, Jindřišek, Kuklys, Rada, Bartek – Lietava.

Zápasy zimní přípravy: Loko Vltavín 3:0, Slovan Liberec 2:2, Dynamo České Budějovice 2:2, Pardubice 4:0, Dukla Praha 2:1, Baník Ostrava 2:0, Varnsdorf 1:1, Metan Mediaş 0:1, Kubáň Krasnodar 2:2, Kaposvári Rákóczi 1:2, Viktoria Žižkov 3:0.

Více přehlednější statistiky si budete moci přečíst v nejbližším čísle magazínu 1905 Klokan, který bude k dostání 1. března před zápasem s AC Sparta Praha.