Juniorka na úvod prohrála

V pondělí odstartovala i Juniorská liga, Bohemka prohrála o jediný gól.

Juniorka na úvod prohrála

Koncem února odstartovala i Juniorská liga a v pondělí v rámci 24. kola odcestovala Bohemka na půdu Vysočiny Jihlava, která byla před zápasem pouhé dva body před Klokany. V srpnu skončil vzájemný duel v Uhříněvsi výhrou Jihlavy 3:0.

Kádr Vysočiny vstoupil do utkání poměrně aktivně, šance si ale od úvodu vytvářeli i hráči Bohemians. Jednu z nejvýraznějších po čtvrt hodině zelenobílým darovala sama jihlavská obrana, když po zmatcích při malé domů málem Klokani skórovali. Radost zaznamenali ovšem hráči na druhé straně. Adam Jánoš vybojoval napadáním balon a ten nakonec zapadl přesně do růžku branky Dočekala.

Díky této brance převzali iniciativu domácí a do konce poločasu ještě párkrát zahrozili, ke druhé brance to ovšem nevedlo. Do druhé půle aktivněji vstoupila Bohemka, jejich pokusy ale včas hasila jihlavská obrana.

Jihlava ustála nástup Pražanů a po čtvrt hodině udeřila z rohového kopu. Po několika odrazech se balon dostal až před brankovou čáru k Matúši Marcinovi, který s chutí napálil balon do sítě. Takřka hned po rozehrání se navíc domácí opět drali do útoku, obrana Klokanů vše hasila až těsně před hranicí vápna za cenu faulu. Z následného nadějného přímého kopu se střela Berkyho neujala.

Po klidnější pasáži, kterou rozkouskovala série střídání, ale udeřili Bohemians. Čtvrt hodiny před koncem se prosadil důrazný Petr Nerad a Klokani byli náhle na koni. Jihlavská obrana se v poslední desetiminutovce nestačila otáčet, tři obrovské šance, ve kterých se objevili Košata a Krch, ale Bohemka neproměnila a závěrečný hvizd sudího byl tedy pro domácí vysvobozením.