Příbram řečí čísel

Gambrinus liga od jara sbírá větší množství statistických dat.

Příbram řečí čísel

Jarní část Gambrinus ligy přinesla opět fanouškům něco nového. Česká nejvyšší soutěž rozšířila svůj statistický servis. Od 17. kola Gambrinus ligy se nejenom na oficiálních webových stránkách www.gambrinusliga.cz začnou objevovat podrobná data z odehraných zápasů. Totožný systém sběru statistických dat využívají i špičkové evropské soutěže či kluby jako londýnská Chelsea, Lazio Řím či Wolfsburg.

Splácíme tím určitý dluh fanouškům. Je to jeden za sta malých krůčků k lepší prezentaci fotbalu. A tenhle krůček se mi zdá docela výrazný. Nové statistiky by měly zatraktivnit ligu. Stejnými údaji disponují ve vyspělých evropských ligách,“ řekl Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

I když se zápas Bohemce v Příbrami příliš nepovedl, přináší Virtuální Ďolíček základní statistická data ze sobotního prohraného duelu. Příbram Klokany v sobotu přestřílela v poměru 12:10, z toho vyslala Bohemka 3 střely na branku, 6 střel poslali hráči mimo tři tyče a jednu střelu soupeř zblokoval.

Statistika - Příbram

Bohemka byla v sobotu lepším týmem v soubojích (vyhrála 53%) i v přihrávkách, kterých měla o 116 více a úspěšnost se zastavila na 78%. V 56% času držela míč na svých kopačkách, ovšem v tom nejdůležitějším ukazateli v sobotu prohrála.

Možnost nápravy reputace budou mít hráči již tuto sobotu v Ďolíčku, kam přijede Sparta Praha. S největší pravděpodobností bude derby vyprodané, ve fanshopu a na internetové síti Ticketpro totiž zbývají již poslední lístky.