S lídrem o první jarní body

Sobotní šlágr také na ČT Sport.

S lídrem o první jarní body

První březnový den ozdobí pražské derby mezi Bohemians a Spartou. Ačkoliv se utkají týmy z různých pólů tabulky, náboj tomuto zápasu rozhodně nebude chybět. Start jarní části dopadl lépe pro hostující celek. Zatímco Klokani padli v Příbrami, Sparta si doma snadno pohrála s Brnem 4:0 a udržela si odstup na své pronásledovatele. To Klokani mají opačné problémy.

Pohoda Letenských může pramenit z povedené zimní přípravy. V úvodní části si Sparta poradila se slovenskými celky, v druhé pak porovnala síly se zahraničními týmy na soustředění ve španělském Jerezu. Celková bilance v přípravě nakonec dosáhla poměru 7-2-3, včetně vyhrané generálky s Jabloncem (2:1).

Oproti Klokanům vedení z Letné přivedlo pouze Marka Krátkého z Teplic, kádr aktuálního lídra tabulky se spíše zúžil, což potkalo i Lukáše Pauscheka, který našel angažmá právě ve Vršovicích. Bohužel si na toto derby bude muset nechat zajít chuť, stejně jako Daniel Krch, oběma hráčům totiž znemožňuje nasazení smlouva. Ze Sparty je mimo hru Ladislav Krejčí, který si poranil sval v minulém zápasu a díky čtvrté žluté kartě také Bořek Dočkal, což se netýká Váchy, který si tento trest proti Brnu již odpykal. Nic se pak nemění na stavu Radka Šírla a Martina Koláře.

Přestože se Klokani v prvním souboji těchto dvou pražských celků v aktuálním ročníku Gambrinus ligy ujali vedení brankou Moravce a bojovným výkonem dlouho živili naději na bodový zisk, nakonec prohráli po gólech Bednáře a Lafaty, které padly v rozmezí osmi minut. Historická bilance však k zelenobílým není přívětivá. Z třiadvaceti zápasů v samostatné lize se Klokani radovali pouze třikrát, Sparťané šestnáctkrát. Smírně se rozešly oba celky čtyřikrát. Tato dvě vítězství zaznamenali Vršovičtí právě v Ďolíčku. 

I tento zápas se budou moci hráči opřít o značnou podporu domácích fanoušků, kteří v tuto chvíli téměř vykoupili poslední lístky. Následkem pak jest, že v den zápasu je již nebude možné sehnat. Od 19 do 20 hodin bude probíhat autogramiáda vybraného hráče Bohemians ve fanshopu, kde bude uvedeno do prodeje nové tričko a jako vždy bude v prodeji klubový magazín 1905 Klokan za 20 Kč.

Zápas bude řídit Libor Kovařík s pány Nádvorníkem a Jiříkem. Výkop je naplánován na 20:15, utkání bude přenášet ČT Sport, hlavním partnerem sobotního derby se stala společnost ha-loo mobil.