Pro body do Uherského Hradiště

Trenér Weber burcuje před dalším utkáním.

Pro body do Uherského Hradiště

K 19. ligovému kolu hráči Bohemians cestují do dvou set sedmdesát kilometrů vzdáleného Uherského Hradiště, kde je čeká další boj o veledůležité body do hry o záchranu. 

Ačkoliv Klokani oba jarní zápasy prohráli, ani v jednom vyloženě neselhali a po těsných výsledcích s Příbramí (0:1) a Spartou (1:2) se budou na Slovácku pokoušet o reparát. Do utkání nemůže zasáhnout Václav Kalina kvůli karetnímu trestu.

To náš soupeř, 1. FC Slovácko, se nachází v klidném středu tabulky. Přestože v druhém jarním kole nestačil venku na Boleslav (0:2), v tom prvním porazil v domácím prostředí Jablonec (1:0). I přes tuto výhru nemá ale protivník z jihovýchodního cípu naší země příliš lichotivé umístění v tabulce domácích zápasů, patří mu jedenáctá příčka.

Přes zimu udělalo vedení 1. FC pouze jednu změnu, přilákalo rychlonohého záložníka Diviše ze Senice. Ředitel klubu, Vladimír Krejčí, to vysvětlil následovně: „Máme pocit, že je v týmu dostatek kvalitních hráčů, kteří mají potenciál svého rozvoje ještě před sebou.“ Dle statistik je průměrný věk hráčů našeho soka šestadvacet let.

Bez zajímavosti určitě také není fakt, že hráči tohoto moravského klubu patří k nejtrestanějším. Dokládá to celkem osmapadesát žlutých a pět červených karet, které prozatím vyinkasovali a suverénně tak vedou mezi ostatními týmy.

Ač Klokani patří v těchto statistikách do top pětky, v sobotu budou muset rozhodně přidat. Po startu jara se stále potácí u dna tabulky, a jak řekl trenér Weber: „Situace už začíná být vážná, naším cílem na Slovácku je bodovat.“

Navíc lodivodovi týmu z Vršovic chybí na několik dní hráči Pauschek, Vaitkunas (odehrál celý zápas) a Kuklys, kteří mají reprezentační povinnosti a k týmu se připojí až v pátek, takže na přípravu do dalšího utkání budou mít pouze jeden den.

Poslední střet se uskutečnil na podzim v Ďolíčku, ve kterém Klokani nedokázali porazit Slovácko, které dohrávalo o devíti mužích v poli, a remizovali po gólu Jindřiška 1:1Bilance s naším nejbližším soupeřem je v novodobé lize ze třinácti duelů 3-5-5.

Odveta se bude hrát v sobotu od 17.00 v Uherském Hradišti a trenér slibuje: „Uděláme všechno proto, abychom ze Slovácka nepřijeli s prázdnou.“