Novým trenérem Bohemky se stal Luděk Klusáček

Do vršovického Ďolíčku se vrací po jedenácti letech + VIDEO

Novým trenérem Bohemky se stal Luděk Klusáček

V průběhu pondělního slunečného odpoledne byla završena jednání ohledně příchodu nového hlavního trenéra A mužstva Bohemky. Vedení klubu se dohodlo na spolupráci s Luďkem Klusáčkem, který již v minulosti v Bohemians působil během své aktivní hráčské kariéry. Po jejím ukončení zastával pozici sportovního manažera klubu.

Z Bohemky vedly Klusáčkovy kroky do Slavie, kde se předvedl jako velmi úspěšný kouč juniorky a následně asistent A-týmu. Svou premiéru v pozici hlavního trenéra dospělých si následně odbyl v dnes již zaniklém druholigovém Xaverově, odkud přes krátkou epizodu ve Slovácku zamířil do Hradce Králové. Zde si ho vyhlédl Ivan Hašek a nabídl mu působení po svém boku na pozici asistenta v dubajském klubu Al Ahlí. Haška posléze Klusáček následoval i na cestě k nejzářivější metě každého trenéra, na pozici asistenta reprezentačního mužstva České republiky. Po odchodu trenéra Haška zpět do dubajského Al Ahlí  jej s menším časovým odstupem následoval i Klusáček. Během svých dvou angažmá v tomto bohatém arabském klubu tak nasbíral cenné zkušenosti ze zahraničního fotbalu. Jeho posledním působištěm před příchodem do Ďolíčku pak byl saúdskoarabský klub z hlavního města Rijádu Al-Hilál.

Jednání s Bohemkou probíhala velmi rychle. Již teď je jasné, že musíme zmobilizovat všechny síly. V podstatě každé následující utkání se dá označit jako existenční,“ uvedl po svém uvedení do funkce Klusáček.

Věřme, že své bohaté znalosti z českého i mezinárodního fotbalu zúročí Luděk Klusáček během svého angažmá v Bohemce a dokáže mužstvo dovést k záchraně v 1. Gambrinus lize. Více informací o novém trenérovi a jeho plánech přineseme již brzy.