S novým trenérem do boje

Luděk Klusáček v neděli zažije premiéru.

S novým trenérem do boje

Nový impuls dostal klub příchodem Luďka Klusáčka, který nahradil Jozefa Webera ve funkci hlavního trenéra A mužstva. Tento pětačtyřicetiletý bývalý hráč Bohemky, Slavie nebo Liberce se ujal týmu v pondělí odpoledne, svůj první trénink odtrénoval o den později.

A právě minulost s Libercem, za který odehrál 95 utkání a vstřelil 10 branek, je dalším lákadlem k nedělnímu utkání, ve kterém se postaví Vršovickým právě severočeský Slovan.

Liberci se vstup do soutěže podařil, po domácích utkáních s Boleslaví (2:2) a Brnem (1:0), otočil nepříznivý vývoj v Jihlavě (3:2) a s přispěním sedmi jarních bodů okupuje čtvrtou pozici.

To Klokani zatím marně vyhlíží svůj úspěch v druhé části soutěže, nejdříve nestačili venku na Příbram (0:1), poté padli doma se Spartou (1:2) a v posledním utkání stejně jako z Příbrami odjížděli i ze Slovácka.

Severočeši mají problémy s marodkou a do hry pravděpodobně nezasáhne například exklokan Rajnoch, Fleišman a Delarge, kteří chyběli i v posledním zápase se Zbrojovkou. K dispozici ale bude trenérovi Šilhavému Pavelka, který si odpykal karetní trest.

Z klokaního kádru pak bude chybět Erich Brabec za dvě inkasované žluté karty na Slovácku, v karetním ohrožení se nachází všichni z minulého utkání, kdo inkasovali žlutou kartu, kromě Michala Šmída, tedy Bartek, Moravec a Hora. Dlouhodobě zranění jsou Kolář a Šírl.

Dvě velká jména přivedlo vedení ze sto dvacet kilometrů vzdáleného Liberce do svého kádru. Je jím již výše zmíněný Rajnoch, který přišel z tureckého Demirsporu, a také exsoluňský Marek Jarolím, dříve oblékající dres severočeského rivala z Jablonce.

Naopak ale pustilo i některé, dle minutáže určitě klíčové, hráče. Jedná se o Rabušice, Keliće, Kušníra a Kalitvinceva. Čtveřici doplnil Hadaščok, mířící do jiného pražského klubu, Viktorie Žižkov.

Utkání hrané na podzim U Nisy dopadlo těsnou výhrou našeho soka, když se těsně před poločasem prosadil Šural. Jiná branka již nepadla, a tak Klokani prohráli 0:1. Bilance obou klubů je v novodobé lize z pohledu Klokanů 5 výher - 5 remíz -13 porážek.

Příležitost k odvetě budou mít Klokani v neděli od 17:00 v Ďolíčku. Jako vstřícný krok směrem k fanouškům za nepovedený vstup do jarní části soutěže připravilo vedení zlevněné vstupenky. Zápas bude řídit Franěk, na lajnách mu budou pomáhat Filípek a Kubr.