Zaměřeno na Jakuba Radu

Středopolař Bohemians pod drobnohledem statistik.

Zaměřeno na Jakuba Radu

Na Virtuálním Ďolíčku se již objevily týmové statistiky z nedělního utkání, nyní se ale všichni mohou podívat na individuální výkon Jakuba Rady. Středopolař Bohemians odehrál devadesát minut a byl společností Instat, která statistiky pro Gambrinus ligu zajišťuje, druhým nejlépe bodovaným hráčem celého utkání. Lépe si vedl pouze brankář Martin Berkovec.

Přes záložníka Klokanů chodí většina akcí a tudíž zaznamenal největší počet přihrávek ze všech hráčů v zelenobílém. Na straně soupeře měl o jednu přihrávku více Rybalka a Pavelka. Obrázek uveřejněný na webových stránkách se zaměřil právě na přihrávky Jakuba Rady.

Za celé utkání přihrál Rada celkem 65krát, z toho bylo 54 přihrávek správných. Tudíž se dostáváme na vysokou úspěšnost 83%. V první půli zkazil dokonce jen čtyři z nich. Čtyřicet pět přihrávek statistický software vyhodnotil jako útočné. 25 nahrávek bylo krátkých, 38 polodlouhých a 2 dlouhé. Za celé utkání převzal 59 přihrávek, což z něj dělá nejvyhledávanějšího hráče celého zápasu z obou dvou táborů nedělních soupeřů. Nejčastěji rozdával Rada přihrávky Davidu Bartkovi, celkem 17krát. Kalina od něj dostal dohromady 12 balónů.

Mimo jiné šestadvacetiletý záložník jednou vystřelil, jednou fauloval soupeře, za což viděl žlutou kartu, a devětkrát byl faulován on sám.

Statistika - Jakub Rada