Bohemians si s chutí zastříleli

Táborsko si z utkání Juniorské ligy odvezlo šestibrankový nášup.

Bohemians si s chutí zastříleli

Po nedělní výhře A mužstva nad Libercem nastoupil juniorský tým v pondělí k 27. kolu Juniorské ligy proti FC MAS Táborsku na hřišti Meteoru v Bedřichovské ulici. Mladíci doplněni o několik hráčů trenéra Klusáčka přímo rozstříleli svého soupeře a připsali si, stejně jako v neděli áčko, letošní první vítězství.

Do utkání zasáhlo hned osm hráčů A mužstva. V brance chytal Jiří Havránek, v poli nastoupili Jan Růžička, Egidijus Vaitkunas, Mantas Kuklys, Petr Nerad, Milan Havel, Roman Artemuk a Adam Klavík. Celé utkání sledovalo kompletní sportovní vedení Bohemians Praha 1905 v čele i s novým trenérem Luďkem Klusáčkem.

Bohemians byli lepší a prakticky z první velké příležitosti se hned měnilo skóre. Po centru ze strany, který odhlavičkoval hostující stoper, se balón dostal k Jakubovi Trýznovi, který úspěšně zakončil akci již ve 4. minutě a Klokani vedli 1:0.

V 18. minutě se mohli hráči Bohemians radovat již podruhé, ale rozhodčí Vlasjuk gól neuznal z důvodu zahrání rukou před vstřelením branky. Skóre se tak měnilo ve 26. minutě, kdy našel Kuklys v malém vápně Havla a ten neměl problém dostat balón do sítě.

Přesto to hosté nevzdávali a také se občas pokoušeli vyzkoušet domácího brankáře Havránka. Ten ale všechny míče vždy bezpečně zlikvidoval. V první půli se skóre ale ještě jednou změnilo. Ve 34. minutě dorážel střelu Adama Klavíka litevský reprezentant Mantas Kuklys a stanovil tak poločasové skóre na 3:0.

V 55. minutě zopakoval skoro identicky svoji první brankovou akci Jakub Trýzna, který byl i tentokrát úspěšný. Pátý gól dával v 70. minutě Adam Klavík, který zakončoval velice pohlednou akci téměř do prázdné branky.

Mantas Kuklys střílel poté jen do břevna, ale mrzet ho to moc nemuselo. V 76. minutě totiž přidal poslední branku zápasu Petr Nerad. Milan Havel dokázal prostrčit míč mezi hostujícími stopery a Nerad křižnou střelou nedal gólmanovi hostů moc šancí. Táborsko tak odjelo zpět na jih Čech s debaklem 0:6.