Klusáček: Bod je pro nás cenný

Sobotní utkání hodnotí Luděk Klusáček a Leoš Kalvoda.

Klusáček: Bod je pro nás cenný

Městský stadion Srbská v Brně hostí v probíhajícím ročníku Gambrinus ligy hned dva celky. Zatímco zdejší Zbrojovka je tu již dvanáctým rokem, 1. SC Znojmo je ve své prvoligové premiéře na tomto stadionu nováčkem.

Přestože se vedení z města, které leží pouhých osm kilometrů od státních hranic s Rakouskem, snažilo vytvořit příjemné fotbalové prostředí, z každého detailu bylo vidět, že jsou zde pouze dočasnými hosty.

Když už bylo vše dokončeno a loga partnerů správného týmu byla na pozadí obou trenérů, úvodní slovo dostal Luděk Klusáček. „My jsme sem rozhodně nepřijeli jako favorité, ale chtěli jsme uspět a hrát na vítězství,“ začal trenér zelenobílých. V krátkém prvotním hodnocení zmínil výkon v obou poločasech: „Ten první byl ještě z naší strany lepší, byly tam delší pasáže, kdy jsme se aspoň dostali do kombinace, ale ve druhém poločase už Znojmo získalo aktivitu a potvrdilo, že je to slušný tým.“

S tím souhlasil i jeho protějšek, Leoš Kalvoda: „Bylo to utkání dvou poločasů, kdy první poločas nevím, co se s námi dělo. Bylo to také o jedné šanci, my jsme ji měli, bohužel jsme jí neproměnili,“ narážel pětapadesátiletý bývalý hráč Olomouce na situaci, kdy Crnkićovi scházelo k brance pár centimetrů.

Přestože se nejprve trenér znojemského celku nezmínil o důvodech špatné první půle, při dalších odpovědích už byl konkrétnější: „My jsme chtěli dostat Bohemku pod tlak, aby dělala chyby a to se nám nepodařilo. Vázla nám kombinace, i když tomu trošku nahrával terén, když to na něm hodně skákalo, ale musím říct, že když se hraje o záchranu, tak si představuji více té bojovnosti a zarputilosti, která nám, hlavně v první půli, chyběla,“ doplnil kouč z jihu Moravy.

Klokanímu stratégovi dělala vrásky především druhá polovina zápasu: „Malinko jsme se dostali do pozice, kdy jsme to řešili jenom pomocí brejků, starosti nám dělali hlavně ty dva útočníci,“ čímž narážel na aktivního Diarrassoubu a Crnkiće.

Oba trenéři udělali o přestávce jednu změnu. To zaujalo i novináře. „I když nekritizuji takhle nahlas, co předvedl Haurdić, to byla malá katastrofa,“ osvětlil jim situaci Kalvoda. Z výkonnostních důvodů to odnesl také pravý záložník Bohemians Jeremenko. „Nebyli jsme úplně spokojení, Dyma si bral hodně balonu v nadějných pozicích a vracel se s nimi zpátky, pak jsme to točili přes obranu a myslím si, že se to dalo vyřešit líp, tak jsme to chtěli zaktivnit,“ vysvětloval střídání Klusáček.

Na konci tiskovky pak oba trenéři hodnotili bod, který si připsali do tabulky. „Je to pozitivní, nicméně my těch bodů potřebujeme víc a musíme se zbavit té nervozity, která tam naskočila,“ vypočítával kouč z Vršovic. Jeho sok to viděl podobně: „Já počítám vždycky s více body, my do každého utkání jdeme s tím, že jdeme vyhrát. Ten bod je samozřejmě ztráta, ale také je to pořád bod, který se počítá,“ shrnul Kalvoda a na dotaz, co čeká od příštího kola, zavtipkoval: „Na Spartu jedeme také vyhrát.“

Nástin další práce v klubu vedle neklidně bublajícího Botiče poskytl v posledních větách novinářům jeho hlavní myslitel takto: „Aby nás nelimitovaly ty technické nedostatky, tak ti hráči musí být víc uvolnění. Je to pro ně těžké, tu situaci si uvědomují, ale po tom bodu to pomalu přibývá, takže musíme vyhrávat.“