S Baníkem o šest bodů

Veledůležité páteční utkání bude doprovázet vypjatá atmosféra.

S Baníkem o šest bodů

Ačkoliv se to zdá k nevíře, Klokani budou mít před sebou po příštím zápase poslední čtvrtinu soutěže. Bohužel, do tabulky se jim prozatím nepodařilo nastřádat více jak osmnáct bodů a od poslední příčky je dělí pouze lepší vzájemný zápas, který mají právě s pátečním soupeřem Baníkem Ostrava.

Severomoravané na tom po podzimní části byli o něco lépe, s patnácti body přezimovali před Klokany. Ale zisk pouhých třech bodů za tři remízy v jarní části je posunul na chvost tabulky. 

Tým nedaleko hranic s Polskem v zimní pauze udělal mnoho změn, přivedl například ze Slavie Škutku nebo z Plzně Krmenčíka, ale asi nejpodstatnější změna se udála na trenérském postu, kde se objevil po devíti letech František Komňacký, trenér, který jako jediný dovedl v ročníku 2003/04 ostravský Baník k titulu Mistra České ligy. 

Jak už jsme ale napsali, start se mu moc nepovedl. V prvním zápase vyjel se svým mužstvem do Jablonce, kde strávil pět plodných let, ale po prohře 0:1 odjížděl s prázdnou. Body pak Baník bral v každém zápase, nejprve doma s Příbramí (1:1), poté v Brně (0:0) a naposledy v ostře sledovaném duelu se Spartou (1:1).

Právě poslední duel, který díky výtržnostem skončil později, než bylo v plánu, přiměl Vršovické k bezpečnostním opatřením. Lístky pro hostující celek budou k dostání výhradně v Ostravě, pro fanoušky Bohemky pak ve fanshopu. V den zápasu již nebude možné je pořídit.

Klokani se na začátku jara trápili, bodovat začali až s příchodem Luďka Klusáčka. V jeho prvním trenérském duelu za Zelenobílé si Klokani poradili s Libercem, kdy jedinou brankou rozhodl Lietava. V minulém utkání, hraného v Brně, diváci branku neviděli a tak si hráči Bohemians z duelu se Znojmem odvezli jeden bod.

Podzimní duel Klokani ovládli poměrem 3:1, když se na Bazalech trefili v rozmezí pětadvaceti minut bratři Štochlové a Jindřišek z penalty. Poslední zápas však sehrály oba celky v zimní Tipsport lize, když se potkaly ve finále, kde Bohemka přesvědčivě vyhrála 2:0. Ligová bilance s Baníkem čítá celých 23 utkání s poměrem 4-9-10.

Pro všechny příchozí fanoušky je připravena hodinu před výkopem autogramiáda s Martinem Kolářem, v současné době zraněným hráčem Bohemians Praha 1905. Ten bude od 19 hodin rozdávat podpisy ve fanshopu na ochozu. Dále je připravena pro všechny speciální akce v podobě zlevněného magazínu 1905 Klokan, který se bude v pátek prodávat pouze za 10 Kč. Utkání začíná v pátek ve 20:15 a vysílá ho živě TV Fanda / Nova Sport.