V Ďolíčku viděli fanoušci bezbrankovou remízu

Podařená bezpečnostní opatření zajistila hladký průběh.

V Ďolíčku viděli fanoušci bezbrankovou remízu

K jednadvacátému kolu dorazil do Vršovic, netradičně v pátek večer, soupeř ze severu Moravy, ostravský Baník. Vzhledem k situaci ve spodku tabulky se dal očekávat opravdu těžký a vyrovnaný zápas, což se nakonec vyplnilo.

Před utkáním obě strany řešily bezpečnost, která po posledním zápase Baníku dostala, především v médiích, na frak. Lístky tedy bylo možné zakoupit pouze v předprodeji, navíc bylo třeba se prokázat průkazem totožnosti, aby se předešlo konfliktům v hledišti.

V sestavě udělal trenér Klusáček oproti poslednímu zápasu jednu změnu, když Jeremenka nahradil na pravém kraji zálohy Moravec. Začátek utkání byl opatrný z obou stran. I když hráči obou mužstev nezvykle vysoko napadali, kýžený efekt, díky dobré kombinační hře v defenzivě, nebyl dosažen. 

Okolo desáté minuty ale Klokani zvolnili a Ostravané se ujali tempa. Několikaminutové kleště okolo klokaní svatyně sice kýženou branku nepřinesly, ale příležitostí na to měli hosté dost. V té největší se objevil Greguš, když pálil do prázdné branky, kde chyběl Berkovec, jenž předtím zasahoval proti Kukecovi a nestihl se vrátit, ale zastoupit brankáře Bohemky dokázali obránci.

První poločas moc šancí, bez těch v úvodu, nenabídl, a když už, tak scházelo pár drobností k zdárnému dokončení. To byl případ Krmenčíka, který v závaru kolem penaltového kopu nedokázal na dvakrát trefit poskakující míč. Nebo Hory, jehož hlavička po přiťuknutí Kaliny jen těsně minula levý horní růžek. 

V největší šanci se však objevil těsně před poločasem Lietava. Užuž se zdálo, že se dohraje poločas bez branek, když se to rozhodl změnit Erich Brabec. Tento střední obránce předskočil soupeře, dobře povyjel z obranné čtyřky a skvělým pasem vybídl Lietavu. Ten, ač se zdálo, že byl v ofsajdu, pokračoval sám mírně z levé strany na Pavlenku. Jeho řešení, střela na přední tyč, nebylo špatné, ale bohužel scházelo pár centimetrů.

Druhý poločas začali lépe Klokani, ale ve vážnější šanci se ocitl jako první Baník. Klokani tak dlouho kombinovali, až se nechali navést do úzkých, odkop pak Baníkovci hravě sebrali a mohli se pustit do protiútoku, jmenovitě Štěpán. Ten postupoval z levé strany, centrem našel Krmenčíka, který se objevil dva metry od malého vápna sám, naštěstí hlavičkoval přesně na Berkovce.

S touto šanci se jakoby, do té doby v letargii, hosté probrali a přicházela jedna příležitost za druhou. Nejdříve se ukopl Krmenčík, jenž se po prodloužení Kukecem obtočil kolem Brabce, ale tváří v tvář Berkovcovi selhal. O minutu později, v 67. minutě, Kukec poslal prudký centr po zemi, těsně před Berkovcem ho usměrnil do brány opět Krmenčík, Berkovec ale skvělým reflexem zasáhl.

Klokani se nechtěli smířit s rolí oběti a ihned odpověděli. Nový muž na hřišti, Petr Nerad, se agilně pustil do průniku, z pravé strany pak v tísni centroval na hranici vápna, kam se vřítil Kalina, jeho obstřelu scházelo do vstřelení branky jen málo. A nechybělo mnoho, aby se tento dvacetiletý záložník zapsal do, prozatím prázdné, střelecké listiny. Jeho střelu po dobrém uvolnění na střed hřiště Pavlenka jen sledoval. Stejně jako dalším pokusům nebylo přáno se mezi tři tyče vejít, a tak se nakonec musela obě mužstva, rozejít po bodu.