Do Olomouce zlomit sérii

Klokany čeká další důležitý zápas.

Do Olomouce zlomit sérii

Poslední čtyři výjezdy čekají v letošní sezoně vršovické Klokany. Kromě Jablonce, Boleslavi a Jihlavy je v plánu i nejbližší venkovní utkání, které Bohemku čeká ve 210 kilometrů od Prahy vzdálené Olomouci.

Na Hané se jakoby stále nevzpamatovali z toho, jak se jim v letošním ročníku (ne)daří. Loňský pátý nejlepší klub v České republice letos horko těžko sbírá body a s pouhým dvoubodovým rozdílem okupuje nejbližší možnou vyšší pozici před Klokany, tedy čtrnáctou příčku.

Bohemians jsou sice v sestupovém pásmu, ale v posledních kolech pod trenérem Klusáčkem začali výrazněji bodovat. Navíc případné nedělní vítězství může Klokany postrčit před svého soka.

Výkony Sigmy jsou po celou sezónu převážně jako na houpačce, což se týká i jara. V prvním duelu zaskočila vršovické sousedy a připsala si jednoznačné domácí vítězství (5:1). Do dalšího duelu jeli Olomoučtí jistě natěšeni, ale tentokrát spíše od Teplic schytali debakl (0:5), než že by ho rozdali. Čtvrtého jarního bodu se Modrobílí dočkali doma s Boleslaví (1:1), pak už pouze prohrávali. Nejdříve v Jablonci (1:2), pak těsně s Plzní (1:2) a v posledním duelu s Jihlavou (0:5), za který se hráči omluvili.

"Každé utkání je jiné. Ten poslední výsledek je určitě nějak poznamenal a další zápas budou muset vyhrát," tuší hlavní trenér Bohemky Luděk Klusáček. "Budou pod velkým tlakem," dodává vzápětí.

To Klokaní jarní část se odehrává v duchu vyrovnaných výkonů s minimem obdržených branek. První tři jarní utkání Zelenobílí prohráli o jednu branku s Příbramí (0:1), Spartou (1:2) a Slováckem (0:1). Po trenérské výměně posbírali pět bodů, když doma porazili Liberec (1:0) a dvakrát remizovali – venku se Znojmem (0:0) a doma s Ostravou (0:0). Navíc brankář Martin Berkovec drží šňůru tří vychytaných nul. Co se týče malé produktivity v útočné části hry, okomentoval situaci trenér Klusáček následovně: "Na zásadní změnu není prostor. Pracujeme na tom ale v tréninku a věřím, že to již teď v neděli zlomíme."

V zimní přestávce Olomoučtí žádné velké posily nepřivedli, pouze na hostování se objevil na Hané Depetris a Hall, zbytek příchodů tvořili spíše návraty z hostování. Naopak ze středu Moravy se poroučel například Doležal nebo Vepřek, především ale Ivan Lietava, který zakotvil právě u Botiče. "Speciálně to neberu, ale na zápas se těším," přiznal Lietava.

Prvoligová bilance (4-9-10) potvrzuje, že Klokany v Olomouci nečeká nic jednoduchého. Navíc všechna čtyři vítězství nabyla Bohemka v domácím prostředí. Skóre mezi nedělními soupeři je ve prospěch domácích 35:18. Poslední duel se odehrál v Ďolíčku na podzim, kdy mužstvo s Klokanem na prsou prohrálo (0:2) po vlastní brance Jindřiška a trefě Varadiho.

Historickou zajímavost nám přichystal letošní ročník Gambrinus ligy. Je pouze pět týmů, které ještě nikdy neokusily jinou, než nejvyšší soutěž v samostatné české lize. A právě tři z těchto pěti bojují v sezóně 2013/14 o udržení. Je jím Baník Ostrava, Slavie Praha a Sigma Olomouc. Pokud Klokani zvládnou nedělní duel, výrazně se přiblíží k tomu, aby jejich současnou pozici zaujal jeden z těchto klubů.

Zápas začíná v neděli od 17 hodin na Andrově stadionu, řídit ho bude jako hlavní rozhodčí Petr Ardeleánu, na pomezní čáře pak uvidíme Kordulu a Kotíka. Fanoušci pojedou na "Výjezd jara" do Olomouce v neděli z Hlavního nádraží před jedenáctou hodinou. Vstupenky do sektoru hostí stojí 90 Kč.