Mladíci podlehli Liberci

Hattrickem utkání rozhodl liberecký Dydowicz.

Mladíci podlehli Liberci

Bohemians vyjeli na půdu velmi silného Liberce. Po minulém kole, kdy doma porazili třetí Zbrojovku Brno jednoznačně 3:0, je čekal ve 32. kole Juniorské ligy čtvrtý Slovan Liberec. Ze širšího kádru A mužstva se do branky postavil Jiří Havránek, před ním poté nastoupil obránce Vaitkunas a Ibeagha a s ofenzivou pomáhali Havel s Jeremenkem. Naopak z devatenáctky se posunuli Kostka a Krivošejev, kteří do utkání zasáhli až ve druhém poločase.

První půle nabídla především hru mezi šestnáctkami, ale přece jen opticky měl navrch favorizovaný Liberec, který si také dokázal vytvořit několik šancí. V osmé minutě utekl po pravé straně Ambrož, následně přihrávkou na velké vápno vybídl ke skórování zcela volného Frimmela, jenže ten branku Pražanů minul.

Následovala pasáž aktivního Dydowicze. Nejdříve dvakrát střílel nad branku Havránka a posléze rozehrál nebezpečný rohový kop, který se snesl na hlavu Pokorného a brankář Bohemians musel zasahovat. Pět minut před koncem úvodního dějství už byl ale na zakončení domácích krátký. Kombinaci Novotného a Kávy zakončil na zadní tyči právě Daniel Dydowicz a Liberec vedl 1:0.

Bohemians ve druhém dějství výrazně přidali a vytvořili si několik slibných příležitostí. Nejdříve ale museli odolat několika šancím Slovanu. Proti střele Ambrože, jemuž v protiútoku přihrával Frimmel, se jim to ještě povedlo, následně už nikoliv. V 59. minutě totiž utekl po pravé straně Káva, předložil míč na malé vápno Danielu Dydowiczovi, který zvýšil vedení Slovanu na 2:0.

A pro Klokany bylo ještě hůř. Hned o dvě minuty později nařídil rozhodčí pokutový kop, který si vzal na starost Daniel Dydowicz a dokonal svůj hattrick. Bohemians ale rozhodně nesložili zbraně. Dvakrát v krátkém rozmezí zahrozil Krivošejev, který nejdříve předvedl samostatný průnik a následně i střelu z dálky. V prvním případě zasáhl Kolář, v tom druhém skončil míč mimo.

Deset minut před koncem pak z přímého kopu zatřásl břevnem liberecké branky Jakub Košata. Vstřelení branky se ale nakonec dočkal. V poslední minutě si narazil s Krivošejevem a zpoza vápna snížil na konečných 1:3. V dalším zápase se juniorka představí doma v Uhříněvsi netradičně v úterý 22. dubna, kdy do Prahy přijede Varnsdorf.