Do Jihlavy prodloužit sérii

Klokani se o další body pokusí na Vysočině.

Do Jihlavy prodloužit sérii

Kdyby se počítalo v lize pouze posledních 5 utkání, Klokani by útočili na pohárové příčky. Tým vedený Luďkem Klusáčkem se probudil z jarního spánku a ve zmíněné tabulce by okupoval čtvrtou pozici s osmi body. Na třetím místě by dorážel právě na našeho nejbližší soupeře, Jihlavu.

Ačkoliv Vysočina přezimovala na třinácté příčce a nastřádala pouze o bod více než Klokani, dnes bychom ji mohli nazývat týmem jara. Jihlavští pod pevnou rukou trenéra Petra Rady v jarní části poráží jednoho soupeře za druhým a v tabulce, která by pokrývala výsledky od 15. kola, by se nacházeli na čtvrté pozici. 

To ví i trenér Klusáček: „Určitě bychom rádi navázali na vydařené utkání s Teplicemi, i když Jihlava je ve výborné formě a bude to těžký duel.“ Do zápasu bude moci zasáhnout již Marek Jungr, který stejně jako Jan Moravec pykal v minulém kole za čtvrtou žlutou kartu. Naopak do utkání nezasáhne určitě kvůli čtvrtému žlutému napomenutí Tomáš Kučera.

Za oběť padla týmu z Jihlavy na jaře například aktuálně třetí Boleslav (2:1), Dukla (3:0) nebo Slavie (2:1). Výprask si odvezla také Olomouc (5:0). V posledním zápase si připsali Jihlavští cennou remízu z Plzně (1:1).

Klokanům se také v poslední době daří. S přímými účastníky o sestup hráli bez branek (ZnojmoOstrava), navíc porazili celky z horní poloviny tabulky, Liberec o jednu branku (1:0) a v posledním zápase Teplice o dvě (3:1).

Přestože výsledek se severočeským protivníkem hovoří jasně, ideální, především v prvním poločase, to nebylo. „Řada výkonů byla velmi kvalitních, ale já nectím pravidlo, že vítězná sestava se nemění,“ uvedl k případným změnám Luděk Klusáček.

Podzimní duel v Ďolíčku se hrál bez branek, když hostující celek vedl ještě František Komňacký a domácí Jozef Weber. Od té doby obě mužstva vyměnila jednou post trenéra, Jihlavští v 15. kole po výprasku v Příbrami (0:5), Klokani po sérii jarních zápasů bez bodu v kole devatenáctém.

Navíc historicky se Jihlavě proti Klokanům nedaří, poslední vzájemný duel vyhráli před sedmi lety a od té doby stále čekají. Doufejme, že se nedočkají tento pátek ve 20:15, kdy začíná duel v Jihlavě. Na venkovní zápas pojedou podpořit hráče fanoušci tradičním Holabusem, který je již v současné době zaplněný.