Chaluš s Vaníčkem vstřelili za reprezentaci tři branky

Hráči Bohemians byli v Srbsku vidět.

Chaluš s Vaníčkem vstřelili za reprezentaci tři branky

Nejmladší reprezentace České republiky v Srbsku na Development Cupu skončila nakonec na třetí příčce. V prvním utkání podlehli svěřenci trenéra Černého Rumunsku 2:4. V pátek 18. dubna nastoupili k dalšímu zápasu čeští reprezentanti proti domácímu Srbsku. V základní sestavě se objevili tentokrát oba zástupci Bohemians Praha 1905 Antonín Vaníček i Matěj Chaluš. Bohužel ani vyrovnávací gól útočníka Vaníčka nepomohl Česku k zisku třech bodů.

"Dali nám branku z individuální chyby. Brankář vyběhl pro skákající míč a ten ho přeletěl," popisoval Vaníček první obdrženou branku. "Druhý gól byl po nasimulovaném faulu asi pět metrů za vápnem a soupeř to dobře trefil přes zeď," cítil hořkost útočník Bohemians. Ve 24. minutě se mezi střelce zapsal právě i Antonín Vaníček. "Po dobré kombinaci ve středu hřiště jsem dostal nahrávku mezi stopery, pak jsem si s tím již poradil," řekl pro klubový web střelec jediné české páteční trefy.

Reprezentace ovšem prohrála s domácími 1:2. "Vyrovnali jsme po krásné přihrávce za obranu a chytrém zakončení Vaníčka," chválil po utkání svého svěřence trenér Václav Černý. "Ve druhé půli jsme byli mírně lepším týmem, ale víc než několik standardních situací jsme vytvořit nedokázali," dodal na závěr.

K poslednímu zápasu naskočili kluci v neděli proti Bulharsku. Matěj Chaluš nastoupil opět v základní sestavě, Antonín Vaníček se do zápasu zapojil ve 28. minutě. "Zápas byl jasně v naší režii. Přehrávali jsme je a byli jsme lepší," popsal po zápase Vaníček výhru nad Bulharskem, kdy Češi vyhráli 4:2. "Já i Matěj jsme dali gól," dodal Vaníček. Matěj Chaluš dokonce vstřelil třetí, tedy vítěznou branku. "Tento reprezentační sraz byl obrovská zkušenost a moc jsem si ho užili," dodali oba zástupci Bohemky na závěr srbského turnaje. "Doufáme, že budeme na další sraz nominováni," přiznali na závěr.

Rumunsko "16" - Česká republika "16" 4:2 (2:1)
Branky ČR: 24. Rezek, 60. Lingr.
Sestava ČR: Toman - Knos (41. Domiter), Čech (41. Hasil), Žežulka, Souček - Mudra, Sadílek, Matějček (41. Lingr) - Řehoř (41. Vaníček), Růsek (64. Chvěja), Rezek (72. Trávníček).

Srbsko "16" - Česká republika "16" 2:1 (2:1)
Branka ČR: 24. Vaníček.
Sestava ČR: Čtvrtečka - Souček (41. Rezek), Chaluš, Hasil, Domiter - Žežulka (58. Mudra), Kopřiva (41. Sadílek) - Trávníček (68. Řehoř), Chvěja (58. Rusek), Lingr (58. Matějček) - Vaníček.

Česká republika "16" - Bulharsko "16" 4:2 (1:1)
Branky ČR: Chvěja, Vaníček, Chaluš, Rezek.
Sestava ČR: Čtvrtečka - Souček, Chaluš, Žežulka, Trávníček (41. Knos) - Domiter (41. Mudra), Matějček (41. Sadílek), Chvěja (73. Hasil) - Řehoř (41. Rezek), Růsek (28. Vaníček), Lingr (41. Kopřiva).