Prohlášení Bohemky k fanouškům před nedělním derby

Vyjádření k organizaci zápasu se Slavií.

Prohlášení Bohemky k fanouškům před nedělním derby

O nadcházejícím víkendu čeká Vršovice fotbalová bitva. Tradiční zápas mezi Bohemians a Slavií, který bude mít příchuť existenčního zápasu. Utkání bude jistě vyhecované na hřišti i v hledišti. Nadcházející řádky proto vnímejte jako doporučení, jak vytvořit z nedělního večera nezapomenutelný fotbalový zážitek v dobrém slova smyslu.

Vstupenky byly nejprve nabízeny po více než týden v předprodeji pouze pro fanoušky Bohemians. Poté, co kapacita stadionu nebyla vyprodána, bylo do volného předprodeje vypuštěno cca 400 lístků na tribunu A1 a podobný počet do sektoru B – kotle Bohemky. Tyto vstupenky byly vyprodány během středy, stejně jako lístky dané k dispozici Slavii do sektoru D.

V sektorech, které byly ve volném předprodeji, lze předpokládat přítomnost fanoušků obou mužstev. Nelze vyloučit, že se slávisté mohli dostat i ke vstupenkám do jiných částí stadionu, v takovém případě to ale mohlo být pouze s pomocí některého fanouška Bohemky, který zapůjčil svůj doklad potřebný pro nákup lístku na tribunu C nebo na sektory hlavní tribuny A2-A5. 

Apelujeme proto zejména na naše fanoušky, aby nevnímali přítomnost fanoušků Slavie jako provokaci nebo záminku k šarvátce. Je nutné si uvědomit, že nebyla využita v plné míře možnost exkluzivního předprodeje pouze pro fanoušky Bohemky, čímž bylo umožněno sešívaným, aby se na stadion vůbec dostali. Když už se tak stalo, chovejme se k nim jako dobří hostitelé s respektem a slušností. Za případné problémy mimo sektor D plně odpovídá pořádající klub a vzhledem k nastavenému metru po nedávných událostech v Ostravě nelze očekávat, že by disciplinární komise FAČR Bohemku šetřila. Ze stejného důvodu žádáme fanoušky obou klubů, aby se zdrželi vulgárních vyjádření na adresu soupeře nebo kohokoli jiného.

Po zkušenostech s předchozími rizikovými zápasy proti Spartě a Baníku budou ve spolupráci s bezpečnostními složkami v obdobné míře uplatněna nadstandardní opatření. Na všech vchodech budou probíhat mimořádné vstupní kontroly včetně namátkových zkoušek na přítomnost alkoholu v krvi. Do areálu nebudou vpuštěny osoby pod vlivem alkoholu nebo osoby pronášející nebezpečné předměty. Z toho důvodu žádáme všechny, aby přišli s dostatečným předstihem před utkáním, neboť se může prodloužit čekací doba při odbavování u vstupů.

Věřím, že se nám všem povede udržet nervy na uzdě a dokážeme senzacechtivé veřejnosti, že fotbaloví fanoušci se dokážou vzájemně respektovat i v případě, kdy nejsou drženi v klecích. Byl by to ten nejlepší argument do rukou komunity fanoušků v boji proti nepřiměřeným bezpečnostním opatřením. V opačném případě ponesou důsledky jak fanoušci, tak zejména kluby jejich srdce.