Klokani derby nezvládli

Nedělní utkání rozhodla jedna branka.

Klokani derby nezvládli

V pořadí čtyřiadvacáté derby v samostatné české lize se odehrálo v neděli večer mezi Bohemkou a Slavií. Klokani vyhráli pouze ve čtyřech duelech a ani tentokrát nedokázali svojí sbírku rozšířit.

Utkání provázela vypjatá atmosféra, která nebyla zapříčiněna pouze nevolí mezi tábory kvůli malému počtu lístků, ale také faktem, že oba Vršovičtí sousedi okupovali poslední dvě příčky tabulky.

A to bylo také znát na hře. Velký počet zkažených míčů, nepřesností na obou stranách či malý pohyb, to byl obrázek prvního poločasu. Hráči rozhodně nebyli ve své kůži, možná i pod tíhou důležitého zápasu.

Přesto začalo utkání ve velmi vysokém tempu. Ochozy burácely, když Klokani získali míč po dobrém presinku nebo po hlavičce Brabce. 

Ale jejich nadšení zchladil v 16. minutě Necid. Vošahlík se protáhl po levé straně, podíval se, kde stojí jeho spoluhráč a přesnou přihrávkou mu předložil míč na hranici penaltového kopu. Slávistický odchovanec zavzpomínal na svou formu, kdy zářil v dresu sešívaných naposledy a neomylně poslal z prvního doteku míč do levého dolního růžku Havránkovy branky.

O pět minut později mohl odpovědět Bartek, ale Pauschekův dlouhý míč z poloviny hřiště nezpracoval dostatečně kvalitně, aby mohl tváří v tvář Černému proměnit.

Bohužel nic víc se v prvním poločase neodehrálo. Sešívaní se po vstřelené brance omezili ve svých útočných výpadech a Klokani se nedokázali přes jejich defenzivu probít. 

Druhý poločas začal v dobrém světle. Hora si skvěle prostrčil míč přes Smejkala a pádil na Černého, ale rozhodl se nepochopitelně pro centr na Bartka, který však slávistický brankář lehce sebral.

Ten dostal příležitost vzápětí, přes míč udělal několik přešlapovaček, hodil si ho na pravou nohu a vystřelil. Bohužel střela šla pár metrů nad branku. 

Po dobrém začátku ale tempo opadlo, Slávie úplně rezignovala a přenechala aktivitu na Klokanech. Bohužel ti si s nastalou situací nedovedli poradit, ohrozit branku Černého se jim dařilo pouze po centrech ze stran. S těmi však Slávističtí moc problémů neměli.

Příliš příležitostí tak k vidění nebylo, tu největší měl okolo 75. minuty střídající Kuklys. Lietava nejdříve protlačil míč přes obránce, k němuž se v šestnáctce dostal právě litevský záložník. Jeho střelu na poslední chvíli zblokoval ale Škoda a hlavně díky tomu minula branku jen o pár centimetrů.

Klokani pak marně tlačili na obranu sešívaných, naopak mohli inkasovat, pokud by Juhar vyřešil situaci tři na jednoho jinak, než na vlastní pěst. Takhle uhasil situaci Jindřišek.

To bylo ale všechno, co se událo v nedělním utkání. Slávisté tak odsunuli na poslední příčku Zelenobílé, kteří se pokusí o reparát za týden v Boleslavi. Jak nakonec poznamenal po zápase Luděk Klusáček: „Nesmíme svěsit hlavy dolů, musíme věřit.“