Junioři těsně podlehli Baníku

O dvě branky se postaral útočník N'Dekre, Bohemka ale prohrála 2:3.

Junioři těsně podlehli Baníku

V pondělním utkání na stadionu v ostravských Vítkovicích prohrála juniorka Bohemky těsně 2:3. Už do samotného utkání vstoupili lépe domácí a to hned z rozehrávky, když zatlačili hráče Bohemians na dlouhé minuty na jejich polovinu. Branku ale z několika pokusů nedokázali vsítit. To se podařilo až v 9. minutě, kdy se po centru Byrtuse trefil hlavou hráč A mužstva Azevedo. Ze širšího kádru áčka posílili juniorku ještě Stronati, Mensah, Šichor a Holzer. Na druhé straně mohl počítat trenér Köstl s Ibeaghou, Artemukem a Havlem, kteří patří do širšího kadru A mužstva Bohemians.

První půle přinesla šance na obou stranách, ale nepřesnost střel či brankáři obou celků dalším brankám zabránili. Do kabin zamířili o dvacet vteřin dříve, jelikož je ze hřiště vyhnal déšť a nakonec i kroupy, které se pár minut před koncem první poloviny spustily z nebe.

Pět minut po začátku druhé části se k brance dostal Oldřich Byrtus, který po centru De Azeveda neměl problém usměrnit míč do svatyně Bartůňka. Hosté se ale ani za stavu 2:0 nevzdali a v 76. minutě se dočkali branky z kopačky střídajícího N'Dekreho.

Bohemians se drali za vyrovnáním a neměli k tomu daleko, když po pěti minutách vypálil svou dělovka Bláha a za Macejem se rozezněla tyč po jeho pravé ruce. Jenže jak praví známé rčení – nedáš, dostaneš – tak se taky stalo. Z obdobné pozice na druhé straně vystřelil Kamil Půda, kterému střela sedla jako ulitá a Baník odskočil na rozdíl dvou branek.

Domácí se radovali z dvoubrankového náskoku, ale zapomněli, že utkání není u konce a tak za Bohemians v 85. minutě snížil opět N'Dekre, který tak zaznamenal své první trefy v Juniorské lize. Ačkoli právě on v posledních vteřinách dopravil míč do branky potřetí, musel být zklamán, jelikož ofsajd byl odpískán dříve a gól tak nemohl platit.