Do Boleslavi pro body

Klokany čeká výjezd kousek od Prahy.

Do Boleslavi pro body

K opravdu těžkému utkání vyběhnou hráči Bohemians v neděli od 17 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi.

A nebude to jen tím, že domácí bojují o pohárové příčky a aktuálně okupují třetí místo. Boleslavští také hojně využívají výhodu domácího prostředí. Ze třinácti utkání pouze dvakrát remizovali a jen jednou prohráli, to když je oloupila o tři body Plzeň. Nejlepším celkem je pak stále neporažená Sparta.

Naopak Klokani patří na hřištích soupeřů mezi dva nejhorší celky v lize, když jednou vyhráli před třinácti koly v Ostravě. Třikrát si pak připsali remízu, naposledy v Jihlavě. Horší v tomto ohledu je pouze Příbram.

I přesto mluví pro Klokany dvě nedávno sehraná utkání, kdy dokázali porazit jasné favority (Liberec a Teplice), kteří se pohybovali v horní pětici klubů. Podařilo se jim to však v domácím prostředí.

Recept, jak porazit Boleslav doma, našli Klokani před dlouhými pěti lety. Tehdy se pamětihodně trefil přes půlku hřiště Jan Štohanzl, který však nyní obléká dres našeho soupeře. Letošní podzimní utkání pak v Ďolíčku skončilo remízou, když srovnával v 68. minutě Rada.

To v Mladé Boleslavi jsou spokojeni. Sice v posledním utkání remizoval středočeský klub v Brně, ale stále má šestibodový náskok před pronásledovateli z Liberce. Výše se však Modrobílí nemohou posunout, jelikož na Viktorii Plzeň ztrácejí třináct bodů a ve hře je již pouhých dvanáct.

Zato mají Středočeši velkou marodku. Do posledního utkání nezasáhl brankář Miller a dále pak Štajner s Rosou. Do zápasu určitě nenastoupí obránce Dosoudil, který inkasoval v posledním zápase žlutou kartu. 

Na druhé straně chybí pouze indisponovaní hráči. „Daniel Krch je ve stavu zraněných a začne pravděpodobně až o víkendu,“ okomentoval Luděk Klusáček absenci stopera v duelech se Slavií a aktuálně s Boleslaví. K případným změnám zůstává trenérův postoj stejný, i když malou nápovědu přeci jen dal: „O změnách v sestavě uvažuji, ale první se to dozví hráči.“

Nahlédnout do trenérské kuchyně dal sedmačtyřicetiletý kouč i pro tento zápas: „Vzhledem k výsledku posledního utkání a také tomu, že se odehrají pouze čtyři kola, nám nezbývá, než se pokusit urvat nějaké body v Boleslavi, přestože na jaře hraje výborně.“

Proč by to mělo vyjít nyní, na rozdíl od posledního duelu, dal vědět vzápětí: „Pevně věřím, že nebudeme tak nervózní jako v utkání se Slavií, kde to byl hlavní problém a hlavně potřebujeme být trochu produktivnější směrem dopředu.“

Utkání bude řídit Karel Hrubeš, pomáhat mu budou na lajnách Kordula a Peřina.