V pátek s Duklou

Derby s Duklou Praha bude provázet Bohemácký den žen.

V pátek s Duklou

V rámci 28. kola do Ďolíčku přicestuje z pražské Julisky Dukla Praha, která by si ráda spravila reputaci ze zpackaného jara.

Mužstvo Luboše Kozla totiž po podzimu bylo horkým kandidátem na pohárové příčky, ale jarní část sezony jim zatím hrubě nevychází. Vždyť v tabulce zahrnující právě toto období jsou až čtrnáctí, bod před Klokany.

Prachbídná forma provází ale také Klokany. V posledních pěti utkáních vybojovali pouze čtyři body, což je stejný počet, který nastřádal i páteční soupeř, nicméně jeho protivníci byli většinou z čela tabulky. 

Z domácího stadionu tak odvezly všechny tři body Sparta (1:3) s Plzní (0:3), třetí prohru v těchto pěti utkáních pak má na svědomí Baník (2:0). Venku se podařilo bývalému vojenskému klubu porazit Jablonec (1:4), v posledním utkání si doma rozdělil body se Slováckem (1:1).

Klokani své čtyři body dali dohromady díky výhře nad Teplicemi (3:1) a remíze v Jihlavě (1:1). Nezvládli však zápas v Olomouci (2:1), doma se Slávií (0:1) a naposledy v Boleslavi (1:0).

Přesto ještě není všemu konec. „Situace je sice kritická, pro záchranu musíme vyhrát dvě utkání ze tří. Výkony v posledních zápasech ale nepropadly, naopak jsme byli lepší,“ řekl hlavní trenér Luděk Klusáček. Klubu sídlícímu vedle Botiče schází na nesestupové pozice čtyři body, které může umazat již nyní. Ve hře je stále devět bodů, i když Klokany čeká těžký los. Nejdříve vyjedou do severočeského Jablonce, aby v posledním kole se střetli s již druhou Viktorií Plzeň. Ovšem v cestě jim stojí i klub ze severozápadu Prahy.

"Pro nás je nyní prioritou zachránit první ligu a v posledních třech kolech pro to uděláme maximum. Věřím, že již nyní v pátek nás fanoušci v Ďolíčku poženou ke třem bodům," řekl dnes při podpisu nové smlouvy odhodlaně kapitán mužstva Josef Jindřišek.

Poslední střetnutí Bohemky s Duklou se událo na Julisce, kde srovnával na konečných 1:1 v 75. minutě David Bartek. Celková bilance je pro Klokany lichotivá, 2 výhry - 2 remízy - 1 prohra.

Předehrávku Gambrinus ligy využilo domácí vedení pro jedinečnou akci. Tou je volný vstup pro všechny dívky a ženy v rámci Bohemáckého dne žen. Navíc bude pro něžné pohlaví doplněna dámská kolekce ve fanshopu. V pojízdném fanshopu na náměstíčku navíc proběhne před zápasem autogramiáda vybraného hráče A mužstva. Více o této akci se dočtete zde.

Samotné utkání začíná ve 20:15 v Ďolíčku, řídit ho bude hlavní rozhodčí Libor Kovařík za asistence pánů Moláčeka a Hocka.