Stále ještě dýcháme

Klokani těsně vyhráli nad Duklou.

Stále ještě dýcháme

Osmadvacáté kolo zavedlo do klokaního chrámu mužstvo ze severozápadního cípu Prahy, Duklu Praha. Obě mužstva nebyla v dobré formě, vždyť shodně vydolovala z posledních pěti zápasů pouze čtyři body a okupovala tak 14. a 15. místo.

I přes to se Dukla nemusela nikam hnát, jelikož šanci na pohárové umístění má velmi malou. Naopak povinnost získat alespoň tři body měli Klokani, v opačném případě by pak byla možnost záchrany pouze utopií. 

A snad s tímto vědomím šly oba týmy do utkání. První poločas tak moc kvality nenabídl, ale zato branek bylo vidět dost. A všechny měli na starosti Klokani.

Zápas začal vlažně, nevýrazný vstup do utkání protrhl až v šesté minutě Brabec, když se mu svezl míč po noze a málem otevřel skóre, naštěstí jeho teč šla těsně pravé tyče.

Okolo dvacáté minuty se pak konečně začal dít větší vzruch, Klokani dostali možnost několika standardních situací a jednu z nich také využili. Na točený míč z pravé strany si naskočil Michal Šmíd a neomylně ho hlavou prodloužil za záda brankáře Rady.

Neuběhlo ani pět minut a Rada běžel zahrát další rohový kop. Na zadní tyči defenziva soupeře trestuhodně zapomněla na Jindřiška a ten uklidil nadvakrát míč do branky.

Zkázu poločasu dokonal Nerad. Skvěle získal míč na hranici vápna Hora, skluzem postrčil pak míč mladému středopolaři. Ten nelenil, kvapem ho přebral a za doprovodu tří protihráčů si ho jednou přiťukl a poté vyslal střelu na bližší tyč. Míč se snášel a nakonec zapadl za marně se natahujícího brankáře Dukly.

A když se Hlinka netrefil z malého vápna tři minuty před koncem poločasu mezi tyče, skončila první půle jednoznačným výsledkem pro Klokany. 

O přestávce přišla bouřka v kabině hostí a ihned se dostavily výsledky. Sice Lietava z úhlu neproměnil deset minut po přestávce dobré sólo, pak ale měli otěže v rukou hosté.

Nejdříve snížil v 58. minutě po trojúhelníkové kombinace s Juroškou Pospěch, za šest minut pak rozdíl jedné branky utvořil právě Jurouška, když se prosadil zblízka po centrovaném míči z levé strany.

Naštěstí se Klokani včas vzpamatovali a zvolnili trochu tempo, čemuž se naštěstí soupeř přizpůsobil a hra se tedy zklidnila. I když se Klokani vymanili z tlaku, vyhráno stále neměli.

Nad stadionem se protrhala mračna a na trávník začal padat hustý déšť, když mohl srovnat obránce Jeřábek. Našel si přetažený centr, předskočil obránce a hlavičkoval do země. Míč se odrazil a nebezpečně, tzv. koníčkem, se snášel do pravého růžku. Naštěstí byl Berkovec mrštný a vytáhl míč na tyč.

Jakoby se touto šancí odpor Dukly zlomil a Klokani zbytek utkání odehráli na soupeřově polovině. Po dvou nastavených minutách tak Ďolíček propukl v jásot, a jak dodal na tiskové konferenci hlavní trenér: „Pořád dýcháme.“