Bohemka dostala licenci pro příští sezonu

Zároveň byl trávník v Ďolíčku zařazen do nejvyšší kategorie A.

Bohemka dostala licenci pro příští sezonu

Licenční komise Fotbalové asociace České republiky udělila klubu Bohemians Praha 1905 licenci s označením SILVER, která opravňuje k působení v nejvyšší soutěži. Pět ostatních prvoligových klubů se může proti neudělení licence odvolat, mezi nimi je Znojmo, Ostrava, Příbram, Mladá Boleslav a sousední Slavia.

Zároveň Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR provedla v minulých dnech certifikační řízení a kategorizaci hlavních hracích ploch na stadionech Gambrinus ligy a provedla kontrolu samozřejmě i v Ďolíčku. Náš nový vyhřívaný trávník dostal 28 bodů z možných 30 a zařadil se tak k nejlepším hracím plochám v České republice.

Vážíme si tohoto ocenění, je to výsledek dobře odvedené práce,“ řekl pro klubový web správce stadionu Michal Pácl. „I když v závěru loňského a na začátku letošního roku hřiště nevypadalo ideálně. O to víc jsme rádi, že se nám to podařilo zlepšit,“ dodal. „Jediné dva body nám komise strhla za poškozená brankoviště. Po sezoně se ale položí na tato místa koberce,“ popsal jediný nedostatek na hrací ploše Pácl.

Ke kvalitě hrací plochy přispělo i Družstvo fanoušků Bohemians a samotní fanoušci při domácích zápasech, kteří vhazováním vratných kelímků do Bednyho bedny finančně přispívali na zaplacení vřetenové sekačky. Od dubna minulého roku fanoušci vhodili do bedny téměř sedm tisíc kelímků a vybralo se tak přes 200 tisíc korun! Fanoušci Bohemians opět prokazují, že patří k nejlepším v republice a za to jim patří velké díky!