Jan Morávek si zatrénoval s dorostem

Záložník německého FC Augsburg si zpestřil volno.

Jan Morávek si zatrénoval s dorostem

Odchovanec Bohemians si doma užívá volno po konci Bundesligy, a tak zavítal v úterý odpoledne na trénink dorostenců Bohemky. „Doma jsem našel dres z dorostu, aby to bylo takový stylový. Ani nevím jak je to dlouho, asi osm let,“ hlásil hned na úvod.

Dostali jsme v Německu krásných šest týdnů volna, ale nebudu se jen válet, já to stejně neumím. Dva týdny si dám sice klidnější, ale zajdu si třeba na tenis nebo dnes jsem zašel na trénink s dorostem. Od třetího týdne již máme sporttestery a do Augsburgu pojedu dříve, abych nic nezanedbal a nastoupil do přípravy na sto dvacet procent,“ prozradil Honza plány na léto.

Aktuální zdravotní stav hlásí Mori s úsměvem na rtech. „Ještě jsem měl v Německu regeneraci a ke konci sezóny jsem se již zapojil na sto procent do tréninku. S fitness trenérem jsem měl ještě individuální tréninky a nyní se cítím dobře. Ta zranění mě trápí, ovšem teď jsem na tom psychicky dobře a věřím, že mě ta smůla již opustí.

Porovnaní tréninku dorostu s Bundesligou je samozřejmě neporovnatelné. Hlavně přesnost, rychlost, důraz. Například ve hře na udržení míče se nechybuje, hraje se v tempu, tady je to jiné. Ale i my jsme jistě nebyli jiní, kluci se snaží a určitou úroveň to má, pokusil se Jan Morávek porovnat neporovnatelné.

A jak vidí tento sympaťák závěr sezóny Bohemky? „Prakticky denně jsem na stránkách a sleduju, co se děje a co se událo nového. Bohemce samozřejmě stále fandím a stále věřím v záchranu. Hned jsem koukal na program dvou posledních kol. Včera jsem byl v Ďolíčku na utkání juniorky, ale ještě nevím, zda se dostanu do Jablonce a poslední utkání s Plzní mi koliduje s dovolenou. Ale i v zahraničí budu opět on-line a na internetu budu fandit.

A kdy se fanoušci dočkají Moriho opět v Ďolíčku? „Stále platí co jsem slíbil při svém odchodu, ale teď jsem rád, tam kde jsem. Bundesliga má svojí obrovskou úroveň a každý den si moc vážím, že mohu být součástí této kvalitní soutěže. Zpět do Bohemky se však těším hned od prvního dne po odchodu. Uvidíme, zda se vrátím ve třiceti, nebo v osmadvaceti, to teď nedokážu říct,“ dodal na závěr Mori.