Soustředíme se na sebe

Na severu Čech nás čeká klíčové utkání.

Soustředíme se na sebe

Po týdenní pauze se opět rozběhne program Gambrinus ligy, ve kterém však zbývá do konce soutěže odehrát pouze poslední dvě kola. A Klokani stojí nad propastí.

Boj o udržení se prakticky zúžil na čtyři mužstva, ve kterém ale stále není jasno, zda bude sestupovat jeden nebo dva týmy. Situaci totiž komplikuje z pohledu kalkulací jednotlivých mužstev Znojmo, u něhož není jisté, zda dá do pořádku stadion pro nadcházející ročník.

I přes to Klokani nechtějí nechat nikoho na pochybách a cíl je jasný, vytěžit maximum z posledních bojů této sezony a zachránit se bez ohledu na soupeře. K tomu jim však v cestě stojí Jablonec.

Severočeši si určitě představovali lepší jaro, než které je téměř u konce. S pouhými dvanácti body se zařadili mezi tři nejhorší celky jarní části, přesto díky dobrému podzimu a častým ztrátám soupeřů z horní poloviny tabulky nyní mohou beze strachu odehrát zbytek soutěže.

Klokani se po posledním vítězném utkání s Duklou odlepili ode dna tabulky, což určitě pomohlo jejich psychice během pauzy. „Hráči, kteří měli menší zápasové vytížení, absolvovali na naší farmě s Meteorem tři utkání,“ vysvětloval trenér A mužstva Luděk Klusáček. Následně to ještě upřesnil: „Jinak jsme pokračovali v tréninkovém procesu, minulý týden byl takový uvolněnější, nyní to již probíhá v klasickém režimu.“

Anglický týden měla tedy farma z Prahy 8, do které zasáhla řada hráčů, namátkou Cseh, Růžička, Kuklys nebo Bartek. Pro posledního jmenovaného to ale bylo poslední utkání v této sezoně, jelikož si odnesl z posledního zápasu naštíplou zánártní kůstku a poničené vazy.

„Je to komplikace, protože David většinu zápasů odehrál v základní sestavě a teď bude šest týdnů mimo,“ litoval Luděk Klusáček. „Určitě to je oslabení pro mužstvo.“

Bilance mezi kluby není pro Klokany nikterak přívětivá. Z jednadvaceti zápasů pouze dvakrát vyhráli, pětkrát remizovali a čtrnáctkrát prohráli. Do velkého počtu nezvládnutých zápasů se započítává i ten z podzimu, kdy si i díky několika sporným momentům Jablonečtí odvezli z Ďolíčku hubené vítězství (0:1).

Navzdory špatným historickým výsledkům se trenér jednoznačně upíná dopředu: „My se soustředíme sami na sebe. To utkání je klíčové, už zbývají pouze dva zápasy a v tuhle chvíli je jedno, jestli stojí na druhé straně Jablonec nebo někdo jiný.“

Zápas začne od šesti hodin v neděli, jako hlavní rozhodčí byl delegován Jan Jílek, na lajnách mu budou asistovat Blažej a Pospíšil.