Junioři v Ďolíčku deklasovali Hradec

V utkání padlo celkem osm branek, Bohemka vyhrála 6:2.

Junioři v Ďolíčku deklasovali Hradec

Dva dny po utkání s Viktorií Plzeň, ve kterém si áčko zajistilo záchranu a setrvání v první lize, naběhla juniorka v Ďolíčku proti Hradci Králové. Ze širšího kádru A mužstva naskočili pouze Ibeagha, Artemuk a Havel.

Utkání plynulo ve velice rychlém tempu, což dokazovala první branka zápasu, která přišla už ve druhé minutě. Tu vstřelil Milan Havel, který zakončoval velký závar ve vápně. Hradečtí ale mohli za malý moment vyrovnat. Týfa krásně přistrčil míč na naběhnutého Soukupa a domácí Dočekal se musel hodně činit, aby balon vytáhl mimo své tři tyče.

Po šanci hostů se ale slova ujmuli znovu domácí Klokani, kterým se tentokrát skórovat už podařilo. Rohový kop Řezníčka zakončoval hlavou Jakub Trýzna a rázem byl rozdíl dvougólový. Hned o tři branky to bylo už po deseti minutách hry. Obránci Východočechů totiž ve vápně nechali úplně volného Romana Artmuka, který měl již lehkou práci, když si naběhl na přihrávku Tomáše Šebka.

Po pětadvaceti minutách bylo pro Hradec Králové ještě hůře. V této minutě se prosadil již podruhé v utkání Milan Havel. Asistoval opět Jakub Řezníček. Bohemians v té chvíli již měli prakticky zápas v kapse a tempo hry se zpomalilo. Za obranu Klokanů se čtyři minuty před koncem úvodního dějství dostal s lehkostí hostující Lukáš Kraják a i když si brankář na míč sáhl, Hradečtí snížili na rozdíl tří branek.

Milan Havel ale neponechal nic náhodě. Těsně před ukončení první půle završil svůj hattrick, který oslavil hvězdou. Ze strany mu přihrával mladý a dravý Dan Bláha. Rozdíl mohl být ještě větší. Pár minut před tímto gólem se totiž v obrovské příležitosti objevil Jakub Řezníček, ale brankář Ordelt byl ve správný čas na správném místě.

Hned tři minuty po úvodním hvizdu v druhé půli nastřelil ve vápně hostující Týfa ruku jednoho z bránících domácích hráčů. Z následné penalty snížil Jan Vobejda na 5:2. Devět minut před koncem ale definitivní skalp Hradce Králové pečetil Marek Koštíř, který se po rychlé akci po levé straně prosadil hlavou.

Juniorka si v předposledním kole zastřílela a získala tři body. V posledním kole jede na půdu Slovácka.