Martin Vaniak přichází do Bohemians, Slezák zůstává

Virtuální Ďolíček přináší nové složení realizačního týmu Romana Pivarníka.

Martin Vaniak přichází do Bohemians, Slezák zůstává

První rychlou změnu v realizačním týmu přineslo angažmá Romana Pivarníka jako hlavního kouče Bohemians Praha 1905. Na pozici trenéra brankářů vystřídá Stanislava Vahalu Martin Vaniak. Brankářský Čaroděj a člen prestižního Klubu ligových brankářů podepsal v Ďolíčku roční smlouvu v pondělí odpoledne a do zaměstnání to tak bude mít o dvě stanice tramvaje blíž.

Třiačtyřicetiletý rodák z Ústí nad Labem zapsal první výrazné kapitoly do kroniky své kariéry na jihu Moravy, kde působil čtrnáct let v dresu Drnovic a zejména Sigmy Olomouc. V jejím dresu se s Pivarníkem setkal na hřišti poprvé. V letech 2002 až 2004 se Vaniak svými výkony v dresu Sigmy posunul až do branky reprezentace České republiky.

Nejvýraznější období své kariéry však zažil v dresu Slavie, kterou svými skvělými výkony dotáhl ke dvěma mistrovským titulům a do Ligy Mistrů. I po ukončení své kariéry u sešívaných zůstal a v Edenu trénoval mládežnické kategorie a rok a půl působil i u A mužstva. Celkově tak u vršovické konkurence prožil sedm let, během kterých se v naší čtvrti i usadil.

Dalibor Slezák zůstává u A mužstva Bohemians Praha 1905 a od příštího ročníku povede nově i jednadvacítku v Juniorské lize. Dojde tak k ještě většímu propojení mezi dospělým A mužstvem a mládežnickou juniorkou. Realizační tým Romana Pivarníka by se měl rozrůst ještě o jednoho asistenta. V těchto chvílích se vedou jednání a potvrzenou informaci přineseme na Virtuálním Ďolíčku v nejbližších dnech.

Jak se na angažmá těší nový člen realizačního týmu Martin Vaniak si můžete přečíst v rozhovoru níže.

Co vás vedlo ke změně působiště?
Telefonát, respektive impuls od trenéra Pivarníka, kterého znám z Olomouce. Hrávali jsme spolu v jednom týmu. Stále se vídáme, diskutujeme spolu o fotbale. Takže jeho zájem, jestli bych mu chtěl pomoci v Bohemians.

Jak jste říkal, vy jste se s trenérem potkali již v Olomouci.
Hrávali jsme tam spolu, to byla devadesátá léta. On šel potom do Rapidu.

Prý k sobě máte blízko i v osobním životě?
To je pravda. Jsme do rodiny, naše manželky jsou sestrami.

Vaše pozice v Bohemce by měla být čistě pro A mužstvo, nebo to bude mít přesah i do mládeže?
Má specializace bude na brankáře v áčku, plus by to mělo přesahovat do juniorky a dorosteneckých kategorií.

Jak se těšíte na nové angažmá?
Je to opět první liga, takže budu v kolotoči nejvyšší soutěže. Změnu působiště beru jako výzvu. Zase něco dokázat, udělat nějaký úspěch v jiném mužstvu. A těším se na spolupráci s Romanem Pivarníkem.

Vlastně poprvé spolu budete trénovat.
Ano, bude to poprvé co se spolu potkáme jako trenéři.

Budete to mít nyní do práce blíž nebo dál?
Mám to teď do práce blíž, mohu chodit v bačkorách.