V sobotu do Benátek

Bohemka odehraje první dva přípravné zápasy této sezony.

V sobotu do Benátek

Trenéra Romana Pivarníka čeká v sobotu premiéra na lavičce Bohemians Praha 1905. Klokani totiž nastoupí od 10 hodin v Turnaji o pohár starosty města Benátky nad Jizerou proti FK Baumitu Jablonec a ve druhém utkání poté od 15:30 nebo od 17:30 proti jednomu z dvojice FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové.

Hráči A mužstva zahájili přípravu v pondělí. Před turnajem za sebou budou mít tedy deset tréninkových dávek pod novým realizačním týmem Pivarník, Slezák, Trucha, Vaniak. Trenér bude mít k dispozici 22 hráčů, mimo je totiž stále Vojtěch Engelmann a Adam Klavík, kteří by se měli do přípravy zapojit již začátkem příštího týdne, David Bartek také stále rehabilituje. Radek Šírl sice absolvoval každý trénink, v sobotu ovšem ještě nenastoupí. "Radek odtrénoval vše, ovšem nechceme nic podcenit a v sobotu ještě hrát nebude. Využijeme ho až v příštím týdnu," vysvětlil situaci trenér Roman Pivarník.

Ze současného kádru zůstanou doma dva brankáři, na turnaji totiž Peter Gabriš a Jiří Havránek odchytají celkem jedno utkání. V sobotu nenastoupí ani Ivan Lietava. "Ivana znám, jelikož zkoušíme nové hráče, které chceme vidět v akci, tak zůstane doma," prozradil jeho plánovanou absenci trenér Pivarník. Na zkoušce je nizozemský útočník Rangelo Janga, kolumbijský záložník John Edison Mosquera, slovenský forvard Matúš Mikuš a alžírský záložník Bourenane Faouzi. Všechny tyto hráče uvidí fanoušci na sobotním turnaji v dresu Bohemians Praha 1905.

10:00 - Bohemians Praha 1905 vs. FK Baumit Jablonec
12:00 - FK Mladá Boleslav vs. FC Hradec Králové
14:00 - utkání minižáků SK Benátky
15:30 - utkání o 3. místo
17:30 - finále

Areál se nachází v ulici Letní stadion v Benátkách nad Jizerou. Odpolední vstupné je 50 Kč, na celý den stojí vstupenka 80 Kč, je připravený doprovodný program pro děti. V areálu naleznete i pojízdný fanshop Bohemians, který přiveze zboží z Ďolíčku. Online zpravodajství z fotbalových zápasů bude k vidění na Facebook stránce, v sobotu večer si zde na Virtuálním Ďolíčku přečtete reportáže z obou utkání.