Bohdanečský maraton skončil remízou 1:1

120 minut utkání s Pardubicemi příliš vzruchu nepřineslo

Bohdanečský maraton skončil remízou 1:1

Ke třetímu přípravnému utkání přijela Bohemka do Lázní Bohdaneč, kde se utkala s FK Pardubice. Utkání bylo naplánováno na 4x30 minut, přičemž v polovině obě mužstva zcela obměnila své jedenáctky. Do utkání tak na straně Bohemians nastoupilo celkem 25 hráčů.

První šanci si připsal pardubický Pouček, jehož hlavičku ve druhé minutě odvracela Bohemka na první roh utkání. Klokani nástup domácích nezachytili, z aktivity Pardubice vytěžily další roh a po závaru v pokutovém území otevřel Jeřábek v páté minutě skóre zápasu – 1:0. O chvíli později mohl stejný hráč vedení dokonce navýšit, ovšem jeho slabá hlavička z dobré pozice neměla gólové parametry. Bohemka se v této fázi zápasu ne a ne poučit ze své nedůslednosti v obraně. Domácí Jarosz tak mohl nerušeně centrovat před branku na nabíhajícího Poučka, ten však míč nestihl. Bohemka se poprvé osmělila až ve 12. minutě, kdy Mosquera pěkně sklepl míč na Lietavu, který ale v záklonu z hranice vápna vysoko přestřelil. Po této šanci se hra vyrovnala, avšak pardubičtí unikali do brejkových situací. Nejvýrazněji zahrozila dvojice Dostálek – Fusek, ovšem druhý jmenovaný přestřelil Dočekalovu branku. Ve 27. minutě jsme se dočkali opět rychlého útoku Pardubic, Dočekal nejistě vyběhl až na hranici vápna, Dostálka o míč nepřipravil a ten vyslal střelu na prázdnou branku, kterou však na brankové čáře dostihl Pasuschek a odkopl do bezpečí.

Klokani vstoupili do další části hry živěji a mohli být odměněni vyrovnávací brankou ve 37. minutě, kdy šel centr před branku na číhajícího volného Jeremenka, který však nedokázal usměrnit hlavou míč mezi tři tyče. Delší čas sledovalo 550 diváků lehkou převahu Bohemky bez výraznějších šancí. Svou akcí s nepovedenou koncovkou na sebe na druhé straně naopak upozornil Korejec Kim. Převaha v polovině této části hry vyústila ve dvojici rohů kopaných Radou, ani z nich však vršovičtí nebyli schopni ohrozit domácí branku. Ve 48. klokani vytěžili po faulu přímý kop z dobrých pětatřiceti metrů, standartní situaci rozehrál opět Rada a krásnou střelou trefil břevno Frydrychovy branky! I nadále byla aktivnější Bohemka, avšak nedařilo se jí dostávat k zakončení. Až v 57. minutě se dostal k zajímavé hlavičce Mosquera, míč však zamířil za brankovou čáru mimo tři tyče. Do konce druhé čtvrtiny se již žádná šance neurodila a první sestava Bohemky tak odešla z bohdanečského pažitu poražena.

V 61. minutě se mužstva kompletně prostřídala a do hry tak na straně Bohemians poprvé naskočil strážce svatyně Milan Švenger. I do další části hry nastoupili aktivněji domácí, první náznak šance tak s přehledem zlikvidoval Švenger.  V 64. ale mohlo být srovnáno, když zmatek v domácí obraně vyústil v nepovedenou malou domů, kterou sprintem stíhal Artemuk. Brankář Čihař byl však nakonec u míče o krůček dříve. Obraz hry se v další části zápasu změnil, za Bohemku nastoupila mladší sestava a hráči se prezentovali o něco agresivnějším fotbalem. Myšlenka směrem dopředu však naší hře i nadále chyběla. Bohemka číhala s míčem na kopačkách, avšak nebyla schopna překonat obranu domácích jinak než vysokými nákopy, které se míjely účinkem. Větší vzruch tak na hřišti byl v 79. minutě, kdy se srazil v ostrém souboji Nerad s domácím Bederkou a oba hráči byli dlouho ošetřováni. Nakonec však pokračovali ve hře. Trestný kop nařízený za tento faul pěkně před branku zatočil Budínský, naskakující Šmíd však hlavou těsně přestřelil. Radost po pohledu na akci Bohemky si tak mohli přítomní fanoušci zelenobílých užít až v 81. minutě, o to větší, že všichni aktéři jsou naši odchovanci. Míč vybojoval ve středu hřiště Hubínek, posunul na Nerada, který poslal do běhu Artemuka a ten se pěknou střelou nemýlil a vyrovnal na 1:1. Brzy po rozehrání se za tuto akci „pomstil“ syn domácího trenéra Martin Hašek mladší, který zbytečným zákrokem sestřelil na půlce Nerada a vysloužil si tak první žlutou kartu utkání. Branka utkání oživila a osmělili se opět i perníkáři. Na samém konci třetí části hry zahrávali volný kop, který prošel až na zadní tyč na nehlídaného Petráně. Petráňovu tutovku vyrazil Švenger jen na kopačky Kakrdy, jehož střelu už vyrazil do bezpečí. Připravil tak Pardubice o téměř jistý gól!

Do poslední části hry nahradili dva nejmladší hráče naší sestavy Hubínka s Artemukem N’Dekre a Havel. Hra upadla opět do průměru a divákům nenabídla po deset minut nic zajímavého. Až ve 102. minutě unikl po levé straně Kalina až do pokutového území, kde za záchrannou brzdu zatáhl Záviška a pískala se penalta. Míč si postavil Nerad, avšak prudkou ranou nastřelil jen břevno Kotěrovy branky! Ve 107. minutě unikal na naši branku Petráň, kterého nepěkným zákrokem zastavil Cseh, za což byl odměněn jedinou žlutou kartou na straně Bohemians. Sám postižený se ujal exekuce volného kopu, jeho slabá střela však nenadělal Švengerovi větší problémy. I v dalších minutách se snažila obě mužstva strhnout vítězství na svou stranu, jejich útočné snahy se však zastavovaly mimo dostřel obou branek. Ve 113. se dostal do zajímavé šance N’Dekre, který si však k vítězství v hlavičkovém souboji dopomohl faulem. Minutu před koncem ještě fauloval opět vystřídavšího Kima Nerad a daroval tak domácím šanci zajímavé standartní příležitosti, se kterou však korejský legionář sám nenaložil dobře. Jeho střelou utkání také skončilo a oba soupeři se rozešli smírně.

Utkání nenabídlo divákům žádný velký zážitek, což však odpovídá momentální fázi přípravy a prokombinovaným sestavám obou mužstev. Hráče Bohemians nyní čeká pokračování tréninkového martýria, v sobotu pak utkání proti Liberci v Raspenavě.