Přípravná remíza v pohraničí

Klokani hráli v útočném zápase s Libercem 3:3

Přípravná remíza v pohraničí

K dalšímu přípravnému zápasu přijela Bohemka do Raspenavy na malebný vesnický stadionek v podhůří Jizerských hor. Soupeřem nám byl Slovan Liberec, který dal v sestavě příležitost hráčům širšího kádru, neboť ho o pár hodin později čekalo další přátelské utkání proti Bröndby IF.

První šanci si připsali po pěti minutách hry klokani. Gólman Bojčuk vyrazil centrovaný míč jen na kopačky volného Artemuka, ten však nedokázal zareagovat dostatečně pohotově. Pěknou kombinaci předvedla Bohemka o pár minut později. Brabec našel dlouhým nákopem přesně Artemuka, ten posunul na Pauscheka, který zavezl míč podél brankové čáry do pokutového území a zpětnou přihrávkou nabil Mikušovi, nová posila Bohemians však netrefila branku.

Po čtvrthodině převahy hostů se poprvé ukázal v náznaku šance Liberec, Hamuľak střelou z dálky trefil tyč Havránkovy svatyně. Přes pokračující tlak Bohemky se Slovan dostal k podobné brejkové situaci, když ve 21. minutě vyslal Obžera Hanuľaka, jenž se vydal nikým neatakován směrem k brance a zkušeně obstřelil Havránka – 1:0.  Slovenský útočník byl nadále při chuti a hned o minutu později si připsal druhý zářez, tentokrát se po spolupráci s Petrykem trefil z velkého úhlu pod břevno – 2:0.

Bohemka kontrovala po pěkné akci ve 27. minutě, když napravil svou chybu při předchozí brance Pauschek, rychle pronikl do vápna a zpětným centrem našel precizně Mosqueru, ten si míč zpracoval a vystřelil levou nohou přesně k tyči – 2:1. Deset minut před koncem poločasu se Bohemce naskytla zajímavá standardka přibližně z dvaceti metrů. K její exekuci se postavil Jindřišek s Radou, druhý jmenovaný vyslal pohlednou střelu placírkou, avšak trefil pouze tyč liberecké svatyně. I nadále Bohemka šla za vyrovnáním, ale ani zblokovaná střela Mosquery, ani několik dalších nadějných situací k němu nevedlo. 

V 39. se nadechoval Pauschek k nadějnému průniku, byl však faulován. Ačkoliv se souboj udál nejméně metr ve vápně, rozhodčí zapískal pouze přímý kop, z nějž trefil Rada prostředek branky a v něm připravené Bojčukovy rukavice. První poločas tak Bohemka vyhrála na držení míče, rohy, střely na branku, jen těch gólů dal Slovan více.

V poločase Bohemians kompletně obměnili sestavu a hned zkraje druhé půle měla příležitost nadějného přímého kopu, Budínského technickou střelu však Bojčuk lapil. Nevídaně zábavnou situaci si pak diváci užili v 53. minutě. Gólman Bojčuk dostal malou domů, stáhnul si balón před nabíhajícím Moravcem a chtěl mu udělat kličku. Náš záložník mu však míč hbitě sebral a zasunul do branky – 2:2!  

Hra se po gólu trochu uklidnila a vyrovnala. Až přesně po hodině hry předvedl oku lahodící průnik přes tři hráče rychlonohý Moravec, těsně před vápnem byl však faulován a Budínský následně zakroutil svůj přímák jen těsně vedle pravé tyče. Bohemka šla i nadále důrazněji za vítězstvím, obraz hry se ale oproti prvnímu poločasu poněkud změnil. Zatímco první sestava předváděla běhavější agresivní fotbal, v této fázi zápasu jsme trpělivě kombinovali a čekali na okénko v liberecké obraně.

V 67. minutě to vzal na sebe Jeremenko, předvedl rychlý průnik podél pravé lajny, ovšem jeho přihrávka na malé vápno nikoho ze zelenobílých nenašla. Kolem sedmdesáté minuty Liberec na chvíli přidal na agresivitě a slavilo to úspěch. Obžera vyslal Dydowicze, ten pronikl s míčem do vápna a předložil ho neobsazenému Hamuľakovi, pro kterého nebyl problém završit hattrick.

Bohemka působila po obdržené brance zakřiknutě, až sedm minut před koncem utkání předvedla kombinační akci, na jejímž konci byl faul na Růžičku. Míč si postavil ke střele z velkého úhlu na hranici vápna Šírl a ukázkově ho zakroutil na vzdálenější tyč přímo do branky – 3:3! Bohemka se potom snažila naladit před soustředěním na vítěznou vlnu, útočným pokusům však chyběla finální přihrávka. Nakonec se tedy rozešla Bohemka se Slovanem smírně.

Utkání bylo pohlednější než předchozí přáteláky Bohemky, zejména v prvním poločase předváděli klokani pěkné kombinace. Do další fáze přípravy tak můžeme nastoupit poměrně optimisticky. Nyní dojde ke zúžení kádru a v pondělí se Bohemians vydají na soustředění do Břízek u Jablonce. V pondělí přineseme další informace ohledně pohybů v mužstvu, sledujte tedy Virtuální Ďolíček i další informační kanály Bohemky.