Spartu dokážeme potrápit

Ročník 2014/15 začnou Klokani v pátek s rivalem z Letné.

Spartu dokážeme potrápit

Prázdniny jsou téměř ve své polovině a do konce astronomického léta zbývají ještě nějaké dva měsíce. To neznamená nic jiného, než že se přes prvoligová mužstva přehnala letní příprava a jen několik dní je dělí od startu dalšího ročníku nejvyšší soutěže.

A bude to ostrý start. Do Synot ligy Klokani vykročí tento pátek proti aktuálnímu držiteli mistrovského titulu a nedávno získaného Superpoháru – Spartě Praha.

Nejvýraznější změnu museli Zelenobílí řešit ihned po utkání s Plzní. Po vydařené záchranářské misi se s Vršovicemi totiž rozloučil Luděk Klusáček, na jehož trenérskou židli usedne koncem týdne poprvé v mistrovském utkání Roman Pivarník.
 
Na něm bylo, aby zapracoval nové tváře, které se v Ďolíčku objevily. Do toho se pustil 23. června: „Bylo to období, na rozdíl od zimy, krátké – pouhých pět týdnů. Co jsme si ale naplánovali, tak jsme dokázali obsahově splnit,“ komentoval nový trenér a zároveň si pochvaloval: „Výborné podmínky byly i na soustředění v Břízkách.“

Klokani sehráli v přípravě celkem sedm utkání s bilancí 3-2-2. Přesto část fanoušků byla nespokojená, především s herním projevem proti slabším soupeřům. „Přípravná utkání byla již naplánovaná. Měl jsem o tom trochu jinou představu, ale zkomplikovaly se některé zápasy – se Slavií a Libercem,“ komentoval Roman Pivarník. 

„Mužstvo šlo do zápasů z maximální únavy a snažil jsem se dát příležitost všem hráčům, z toho důvodu některé zápasy končily výsledkem, jaký jsme si nepředstavovali. Pro nás je ale důležité nachystat se na ligu,“ věděl sedmačtyřicetiletý kouč.

Dlouho dobu razil taktiku jednoho hrotového útočníka Jozef Weber, když byl u kormidla Bohemians. Po něm převzal v půlce jara taktiku Luděk Klusáček, který se snažil sestavou ve specifických utkáních zamíchat. Mužstvo pod Romanem Pivarníkem tak v přípravě zažilo doslova kolotoč změn, čímž nechtěně znepříjemnil práci i redakci. „Všechno bude záležet na výsledku. Trénujeme, abychom zvládli čtyři rozestavení a i to je občas málo. Snažíme se, abychom měli nachystané varianty, pokud to bude potřeba,“ pověděl trenér.

Proti Spartě se Klokanům příliš nedaří, bilance 3-4-17 mluví za vše. Nicméně derby je specifické utkání a pomoci k vylepšení by mohly i nové dresy, které budou představeny před utkáním ve fanshopu. Kromě toho čeká na fanoušky tradiční magazín 1905 Klokan, ve kterém bude shrnutí letní přípravy a rozhovor s trenérem Pivarníkem. V pátek již nebudou na pokladnách k dispozici lístky na utkání.

„Těším se na ten zápas. Ďolíček je specifický stadion, má blízko k ploše a diváci dokáží vytvořit fantastickou atmosféru. Doufám, že dokážeme Spartu hodně potrápit. Teď se ukáže, jak jsme připravení,“ uzavřel Pivarník.

Hodinu před startem zápasu začne v pojízdném fanshopu na náměstíčku autogramiáda dvou lehce zraněných Klokanů. Fanoušci si budou moci přijít pro podpis k Davidu Bartkovi a Petru Neradovi, kteří do utkání nebudou moci zasáhnout. Derby začne v 18 hodin a řídit ho bude rozhodčí Miroslav Zelinka s asistenty Antonínem Kordulou a Stanislavem Pochylým.