V Jihlavě o první body

Klokani se chystají na další výjezd.

V Jihlavě o první body

Již ke třetímu kolu se chystají hráči zelenobílých barev, stále si však nepřipsali ani bod. To ale chtějí změnit v Jihlavě.
 
Na kraj Čech a Moravy dorazí Bohemka v pátek, kdy se od osmnácti hodin utká s Vysočinou. Jihlavští jsou zatím s Klokany jediní, kdo nezískali žádné body do ligové tabulky. „Samozřejmě, že jde o důležitý zápas,“ upíná se k nejbližšímu utkání Roman Pivarník.

Oba soupeři také změřili síly s pražskou Spartou. Zatímco Klokany dělil utkání se svým rivalem zápas na Slovácku, Vysočina se utkala s mistrem před týden. Ačkoliv o výsledku nemůže být diskuze, o průběhu měl trenér Petr Rada jasno: „Vinou nekoncentrovanosti v úvodu druhé půle jsme utrpěli krutou porážku a přišli o dobrou možnost na Spartě bodovat. Krom tohoto úseku nemám hráčům prakticky co vytknout.“

Roman Pivarník naopak na poslední zápas nebude mít nejlepší vzpomínky. „Utkání se Slováckem je za námi,“  potvrdil trenér, že za některými zápasy je lepší se nevracet. Snad jen v poučení: „Doufám, že budeme více aktivní.“

V kádru Klokanů nejsou všichni v pořádku, někteří se již ale rozehrávají. „Bartek chodí hrát za juniorku, především kvůli tomu, že byl zraněný. Byl už na Slovácku na lavičce, na tento zápas je nominovaný a uvidíme, na kolik minut do zápasu naskočí,“ komentoval situaci u A-týmu Pivarník.

Poslední utkání Klokani v Jihlavě dokázali díky Lietavově trefě zremizovat, ve druhé půli pak šahali po vítězství. Ale na výhru ze stadionu v Jiráskově ulici čekají Zelenobílí již osmou sezonu.

Utkání bude speciální nejen díky postavení týmů v tabulce, ale také osobně pro trenéra Romana Pivarníka. Ten v Jihlavě odtrénoval dvě sezony a na obě vzpomíná v dobrém. Nyní je však na lavičce Klokanů a má jasno: „Samozřejmě uděláme všechno proto, abychom byli úspěšnější.“ Utkání bude řídit jako hlavní rozhodčí Pavel Královec, asistenty budou Jiří Moláček a Zdeněk Vaňkát.