Z Jihlavy se třemi body

Martin Cseh brankou v závěru utkání rozhodl o vítězství.

Z Jihlavy se třemi body

Třetí kolo otevírali Klokani v Jihlavě, kde se utkali s týmem, jenž měl stejně bodů – nula. Proto trenér Pivarník vsadil na dva útočníky a aktivní hru směrem dopředu.

Další slunečné utkání začali Klokani slibně. V 9. minutě jako vítr prosvištěl po pravé straně Moravec, až najednou stál před Hanušem. Střelu z úhlu si brankář Jihlavy hlídal a tak se rychlonohý záložník rozhodl pro zpětnou přihrávku. K té se dostal i přes teč obránců Bratanovič, ale skákající míč na hranici malého vápna napálil do jednoho z Jihlavských.

Odpověď přišla v pětadvacáté minutě. I když hráčům ve žlutých dresech trochu pomohla teč obránce, která zpomalila přihrávku. Švenger díky tomu musel z brány a boxovat míč před dotírajícím útočníkem pouze ke Kukolovi na hranici šestnáctky. Pro Klokany naštěstí záložník potřeboval více času na zpracování, takže se stačili vrátit a alespoň trochu ho rozhodit při dorážce, která šla těsně vedle Švengerovy levé tyče.

I přes tyto akce se nehrál nikterak hezký fotbal. Spousta nepřesností krášlila většinu prvního poločasu, naštěstí ale Klokani dokázali včas svoji hru urovnat, za což byli odměněni ve 32. minutě.

Akce to byla sice kostrbatá, ale i ta se počítá. Na počátku všeho byl aut z levé strany, který sklepl Mikuš Mosquerovi. Záložník Klokanů se s ničím nerozmýšlel a z rohu vápna pálil na branku. Spíše než o střelu se jednalo o přihrávku, kterou zpracoval Moravec a dloubáčkem si jí hodil mezi obránce. Jeho druhá zpětná přihrávka v zápase vyšla a tak se Mikuš dostal k relativně lehké brance, když doklepával v malém vápně za Hanuše. Přesto bez dobrého pohybu slovenského forvarda by to nešlo.

Do konce poločasu pak Klokani působili lepším dojmem a do žádné vážnější situace se ani jeden z týmů nedostal.

Kdo však se vrátil později od klobásy, přišel o zajímavý úvod. Sprcha dosti nejadrných slov jistě dopadla o poločase na hráče Jihlavy, kteří se vrhli na Klokany.

Nejdříve trochu vzrušení připravili ale Zelenobílí, konkrétně když Brabec sahal po přízemním centru Harbi a stačil ho pouze tečovat. K překvapení všech na stadionu to bylo přímo do tyče, od které se odrazil do brankáře Švengera. Avšak díky jeho rychlé reakci zastavil míč ještě před brankovou čárou.

V druhé akci, která se ještě vměstnala do prvních pěti minut druhého poločasu, byli Jihlavští více zainteresovaní. Ke zpětnému míči se dostal Kukol, a ačkoliv ho musel trefit z výšky, poradil si s tím. Švenger byl stejně hbitý jako před chvílí a dokázal ho na zemi zkrotit.

Klokani odpověděli nečekanou brankou. Na začátku akce skvěle vystihl Pauschek předkopnutí Marka, sebral mu ho a pádil na druhou stranu hřiště. Míč nakonec po sérii přihrávek namazal Bratanovič Jindřiškovi, který se do něj opřel z prvního doteku. Hanuš dělovku stačil vyrazit pouze před sebe, kam vysprintoval Mikuš a dorazil ji do branky. Nicméně praporek zdvižený nad hlavou asistenta zastavil oslavy Vršovických.

A tak se domácí dostali ke srovnání. Klokani přistoupili k otočení hry vlažně a nechali domácím na jejich levé straně větší prostor, čehož využili a zpětnou přihrávkou na střed vybídli Kučeru. Ten si míč ideálně postrčil a pravačkou ho neomylně poslal k levé tyči.

To Klokany probudilo a srovnali krok. Hra se dostala více do středu hřiště a urovnala se. Větší příležitosti se tak dostavily až ke konci utkání.

Nejdříve mohl rozhodnout Bratanovič. Po dlouhém míči se ocitl za zmatkující obranou domácích zcela sám, navíc měl napůl vyběhnutého Hanuše před sebou. Rozhodl se tedy pro lob, ale nebyl přesný.

Zelenobílí se dostali do těžké defenzivy. V ní měl Klokanům pomoci Martin Cseh, kterého vyslal krátce po šedesáté minutě na hřiště Pivarník - což se ukázalo býti rozhodujícím faktorem.

Než ale rozhodl o třech bodech pro Klokany, nabídl tu samou možnost domácím. Ve zmatku před šestnáctkou podklouzl, čímž se Harba ocitl sám na vápně. Otočil se, podíval a zamířil - ideální pozice. Naštěstí střela se mezi tři tyče těsně nevešla.

A tak přišla příležitost slovenského beka.

Utkání směřovalo k remíze, když dostali Zelenobílí výhodu standardní situace. Byla jako jedna z mnoha, navíc z poloviny hřiště. Nic tedy nenaznačovalo, že se blíží k pohromě.

Domácí Vaculík nezachytil náběh za obranu, nechal Cseha samotného a tomu již nedělalo problém přiklonit vítězství do Ďolíčku.

Hráči ve žlutých dresech se pak marně snažili dorovnat a i když se občas objevil závar před Klokaní svatyní, hráči v zeleném nebezpečí včas zažehnali.

Klokani tak slaví první „zářez“ v nové sezoně, Jihlavští si budou muset počkat minimálně do dalšího kola.