Pivarník: Je důležité nezpanikařit

Trenéři hodnotí páteční střetnutí.

Pivarník: Je důležité nezpanikařit

Netradičně se jako první na tiskové konferenci objevil domácí trenér. Bylo zřejmé, že nepřišel v příliš dobré náladě.

„Připadá mi to jako přes kopírák s Mladou Boleslaví,“ začal Petr Rada. „První poločas bez pohybu, strach z přihrávek, chybělo sebevědomí. Vyvrcholením byla branka, kdy vám udělají hráči dvě kličky ve vápně a pohodlně se dostanou do vedení,“ rozčiloval se nad prvním poločasem.

Po přestávce ale domácí přidali: „V druhém poločase jsme zvýšili aktivitu, snažili jsme se. Měli jsme tam nějaké střely, alespoň jedna se ujala,“ dodával smířlivě.

Nechybělo tak mnoho, aby si tři body ponechali v Jihlavě: „Když už to vypadalo, že utkání směřovalo do remízy, my jsme tam měli jednu velkou šanci. Harba ji ale neproměnil, nedaří se mu.“

„Ve finále jsme byli potrestáni standardní situací, na kterou jsme se připravovali a o které jsme věděli. Když ji ale takhle podceníme, nemůžeme vyhrát,“ uzavřel své hodnocení zápasu trenér domácích.

Jeho rozhořčení dosáhlo vrcholu při dotazu na rozvedení klíčové situace: „Mám je vodit za ruku? Jsou to profíci, a pokud tam nebude zodpovědnost a důslednost, tak nemůžou hrát a budou hrát jiní. Je 88. minuta a my nepohlídáme standardní situaci, tak je to podcenění nebo nezodpovědnost. Když budou důslední a půjdou do těla, ten hráč nemůže dát góla. Mně by ho tedy nedal.“

To vzbudilo otázku, zda se tedy na Vysočinu nechystá ještě nějaká posila. „Jestli chce vedení nové hráče, tak ať je přivedou. Já je budu trénovat. Přeci nebudu každý zápas nabuzovat hráče – hrají o body a za Jihlavu. Jsou tady, berou za to peníze,“ uzavřel brzy šestapadesátiletý kouč.

Roman Pivarník vypadal mnohem spokojeněji: „Jsem rád, že jsme poprvé v sezoně naplno bodovali. Chtěli jsme hrát hodně aktivně - což se nám celkem podařilo - abychom eliminovali snahu domácích.“

„Dostali jsme se do vedení, dokázali jsme kontrolovat zápas. Je škoda, že když jsme zvýšili na 2:0, tak pravděpodobně regulérní branku rozhodčí neuznali. Bohužel jsme inkasovali vyrovnávací gól, kdy jsme neměli pokrytý střed pole. Nakonec jsem rád, že se štěstí přiklonilo na naši stranu. Dokázali jsme využít standardní situaci a vyhrát,“ popisoval trenér průběh utkání.

Novináře zajímal i jeho postoj ke svému bývalému klubu: „Je nová sezona a úvod má jak Bohemka, tak Jihlava, těžký. Je důležité, abychom nezpanikařili a dokázali získat nějaké body.“

V závěru se ještě vyjádřil ke střídání v 64. minutě, ve kterém se dostal na hřiště Martin Cseh. „Engelmann odehrál zápas výborně, ale má obrovský fyzický deficit. Trénoval jen dva týdny, pokud ale síly má, tak jde na sto procent,“ uzavřel sedmačtyřicetiletý trenér.