Do třetice všeho dobrého

V sobotu se v Ďolíčku představí Jablonec.

Do třetice všeho dobrého

Po vítězném středečním utkání proti druholigovému Kolínu už se Klokani musí soustředit na cíle nejbližší – a tím je ligový zápas proti Jablonci.

Před startem soutěže dostali Severočeši nálepku „českého Galacticos“, ale mohutné posilnění kádru zatím nenese kýžené ovoce. Po třech ligových kolech se Jablonečtí musí spokojit se čtyřmi body, když v posledním utkání dokázali doma pouze remizovat se Slováckem.

„Jablonec má kvalitní hráče. Viděl jsem jejich zápasy a asi určitě to bude potřebovat nějaký čas, aby se mužstvo dalo dohromady,“ hodnotil trenér Pivarník svého sobotního soka.

To Klokani jsou na vlně. Vítězství v lize a naposledy v Poháru FAČR napravila nepodařený start, i když proti Zelenobílým nestáli lehcí soupeři.

„Brabec a Mikuš měli určité zdravotní problémy. Bartek po dlouhé pauze kvůli zranění odehrál dobrý zápas, Lietava i Cseh také, takže jsem spokojený. Jsem rád, že se nachystali, aby mohli hrát,“ komentoval nasazení některých hráčů v Kolíně Pivarník.

K tomu trenér nastínil i program Vršovických: „Nebyli jsme tolik schopní se věnovat nácvikům, čtvrtek se nesl v duchu pozápasového tréninku. Hráči, kteří hráli, byli na masážích. V pátek nás čeká lehký předzápasový trénink s tím, abychom ještě ušetřili síly a v sobotu předvedli kvalitní výkon.“

Historicky se Klokanům proti Jablonci moc nedaří. Na kontě mají pouze tři vítězství, pět remíz a sedmnáct porážek. Navíc z jedenácti domácích duelů vyhrála Bohemka pouze jediný! V roce 2000 v Ďolíčku porazili Severočechy 2:0, když za hosty ještě hráli například Dalibor Slezák, Jozef Weber, či stále současný hráč A mužstva Tomáš Čížek. Naposledy ale dokázali Vršovičtí urvat tři veledůležité body, když otočili v minulé sezoně duel v Jablonci a vyhráli 2:1.

Utkání startuje v Ďolíčku v sobotu od 17:00, hlavním rozhodčím bude Hrubeš, na lajnách mu budou vypomáhat Paták a Mokrush. Brány stadionu se otevřou již hodinu a půl před úvodním hvizdem. Textový online můžete sledovat zde na Virtuálním Ďolíčku.